Bok o bibliotek’06

Igår var vi på Bok o bibliotek’ 06 i Göteborg. Första gången på Bokmässan var det. Men det blir nog fler gånger. Det var nämligen nästan oförskämt trevligt att slå ihjäl en dag där i ett bubblande nästan perverst kaos av böcker, montrar och människor!
Det stod snart klart att bokmässan är något speciellt. Ett unikum. Det är inte ofta annars man skiter i att lyssna på Jan Guillou, som pratar om amerikanska långdistansrobotar, för att man råkar ha bråttom någon annanstans. Men så kan det vara på bokmässan. Det var överlag kändistätt som skam. Bosse Bildoktorn var där som en vanlig dödlig och verkade pigg och allert. Lasse Åberg såg däremot gammal och sliten ut.
Vad gör man då på bokmässan. Man handlar mycket. Kassarna blev fler och väskan tyngre. Man går tills fötterna värker. Då fortsätter man gå och ignorerar smärtan. Man fikar och dricker koffeinhaltigt. Jag har ju vanan inne från spelkonventen och vet att Cola funkar bättre än kaffe som man bara blir pissnödig och sur i magen av. Extrema omständigheter kräver cola, även om käfen under normalare omständigheter är mer guld värd. Man träffar vänner som man känner. Man pratar med folk man känner och några man inte känner. Kul att träffa och växla några ord med serietecknare som Jimmy Wallin, Henrik Bromander, Simon Gärdefors, Mats Jonsson och Thomas Olsson. Jag gjorde faktiskt av med rätt många Breakthrough också, genom att ge till bekantingar eller kränga i Seriefrämjandets serielounge. De gick som smör. Skulle tagit med fler. Nästa år blir det en fetare fanzine-bunt som proviantering.

Serieakademin hade fria föreläsningar och seriesnack på en scen på andra våning under söndagen. Det var guld värt. På bilden syns Charlie Christansen som tar ett snack om Arne Ankas comeback.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.