Facit från Bokmässan 2008

I helgen intog jag och Annette bokmässan i Göteborg. Det var precis lika trångt, svettigt och trevligt som vanligt… Jag hängde runt med bekant och serietecknare och signerade böcker i Komika/Man av Skugga/Albumsförlagets monter. Jag fick ångest av att signera sjukt lite och kompenserade genom att köpa böcker… Naturligtvis köptes det böcker som om det inte fanns någon morgondag!

Erövringar på Bokmässan:

Rocky 10 år
av Martin Kellerman
En fetbok. En lyxutgåva. 10 års produktion. Nästan allt, åtminstone de 1700 första stripparna, av vad jag anser är sveriges bästa och mest intresanta serie. Helt i färg. 300 kr under mässans sista självande timmar… Bara att gratulera Kellerman. Han har lyckats sälja mig samma skit fler gånger… Är det bara bra skit så sväljer man.

Smakfacsisten
av Nickan Jonasson
Kul att träffa Nickan in person och få ett album signerat. Han var inte lika farlig i verkligheten som man kanske tror av bloggar och mail…:-) Jag hade slut på kontanter, så jag fick krita en bok av Komika-Mikke. Skulden ska dock betalas. Jag är en ärlig man.

Death Piglet
av Johans C Brandstedt
Johans underbara webbserie som kombinerar humor, absurditet, obscenitet och övervåld i en fullständigt underbar och söt mix… Ett givet köp. Kul för Tobias på Man av Skugga att ha gett ut den… För det här är bra. Det här är bättre än Party med Pluto och Sjumilaträsket. Death Piglet borde skeppas ut till hela världen…


Mumiens blod
av Ola Skogäng
Fräääscht tecknade svenska serier i skönt format med fabelinslag och övernaturligheter hör inte till vanligheterna… Det är det här. Liknar en blandning av Tintin och Hellboy vid ett snabbkoll. Och det KAN ju inte vara fel… Den fick bra recension i Bild & bubbla. Och för halva monterpriset tvekar man ju inte.


En värdsomseling under havet av Jules Verne
Den nya svenska utgåvan från 2005 är nyöversatt och oavkortad… Verne live and uncut. Jag hade den förut, naturligtvis, men inte såhär vacker och oförstörd. 100-150 sidor mer. Mer teknikst mumbojumo. Mer ångest. Aaah… Nördgodis…

Sen köpte jag nån idébok som verkade bra för blott en femma o nån flummig undulat-pocket för en tjuga… Ingen bokmässa är komplett utan de obligatoriska flumköpen… Man SKA komma hem med nån sjukt bisarr bok och tänka; Varför ända in i glödheta köpte jag DEN HÄR…!??
Nasses Nekrozin #13 släpptes också lös. Jag medverkar där med en tramsig buskis-serie.
Kul också att se Jimmy Wallins två nya böcker; pörr-ABC och monster-ABC. Tyvärr satte ovan beskrivna kontantbrist stopp för inköp där… Men det kommer åtgärdas i framtiden. Monstrena verkade vid en hastig koll lite mer tilltalande än pörren.

I övrigt insåg vi att en dag egentligen är för lite. Man hinner liksom inte scanna av och supa in allt… Det har vi insett varje år, men vi har fortfarande inte gjort något åt det. Första året irrade vi långt borta vid religösa böcker och böcker på skumma språk… Dit har vi aldrig hittat igen, men det vore onekligen trevligt att återbesöka dess exotiska platser… Dessa glömda hörn…
Två dagar med kortare episoder vore mer perfekt… Då hinner man inte sjunka in i apatiskt zombie-tillstånd de sista timmarna…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.