Datorer som spelmaskiner…

Jag behöver bekanta mig med ett dataspel på grund av ett jobb jag fått. Det är en lång historia, men så är det, för att göra en lång historia kort. Ett PC-spel. Bara att installera och slöspela för att få koll på spelet, konceptet, världen, storyn osv. Piece of cake. Eller..? Nääärå! Tro inte att det gick problemfritt! Nej då. Min dator är tydligen för gammal, eller också är grafikkortet för dåligt. Spelet hackar fram och är ospelbart även om man skulle besitta en ängels tålamod…
Datorer är bra på mycket men som spelmaskiner är de värdelösa! Nu blir jag åter påmind varför jag köper lådor och ställer under TVn och använder att spela på. Systemkrav. För kassa grafikkort. Installationer. Felmeddeleande som säger att det är nåt galet i nån modul någonstans. En skärm som blir svart och förblir svart. Hängning. Tvångsavslut. Crtl, alt och delete. Hallå liksom! Jag vill ju spela ett spel… inte bygga om min dator. Jag ska spela, inte raketforska! Ska det vara så svårt!
Eftersom jag aldrig använder datorn för att spela har jag inte sett någon anledning att köpa värstingprylar. Det får mig att känna mig dumsnål nu.
Tacka vet jag konsol. Där är det bara att trycka på knappen köra igång…
Datorer är för jobb. Konsoler för spel.
Kunde inte spelet i fråga funnits i Gamecube-konvertering?
Man blir så trött.

Idag gjorde oktober sitt intrång. Men det gjorde faktiskt ingenting… Strålande sol och 20 grader varmt! Om det här är höst kan det få vara höst för jämnan.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.