December och 10 grader varmt

Det är december. Det lackar mot jul, som man brukar säga. Ändå är det närmare +10 ute. Jag klagar inte. Spontant sagt. Det är skönt att slippa frysa röven av sig när man sticker ut näsan och det är skönt att slippa riskera livet varje gåg man sätter sig i bilen. Snöslask är ju inte heller precis det man saknar mest resten av året.
Men det är ju inte som det ska. Det är fel nånstans. December ska vara kallt. Det behöver inte vara snö men det ska vara lite sådär ruggigt och frostbitet åtminstone.
Klimatfrågan är på tapeten igen. Växthuseffekten har blivit modern igen, antagligen för att klimatet och vädret har varit som det varit de senaste åren. Det är som det är. Och vad kan man göra? Hur motiverande är det att bygga om sin värmepanna så den eldar pelletts för en halvf örmögenhet när 500 miljoner amerikaner åker runt i monsterbilar som dricker tre liter soppa milen utan att det kostar mer än två kronor? Problemet med alla problem är just den här droppen i havet tanken. Jag vet. Men samtidigt måste man vara realist också.
En sak är säker. Klimatet är inte som det ska. Nånting händer. Kanske är det en slump. Kanske är det föraningar om att vi slutligen lyckats paja den här planeten. Kanske är det början till slutet. Bra jobbat i sådana fall…
Verkligheten behöver en Skalman som kan tillverka bilar som går på hallonsaft…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.