En halvtimme film om vår senaste film

Jag har gjort något pretentiöst! Inte ovanligt förvisso, men det här slår något slags rekord, tror jag. Tillsammans med Richard och Christopher har jag gjort en bakomfilm till vår senaste film The Shadow Out of Time. Bakomfilmen heter Chasing Shadows: The Making of The Shadow Out of Time – en titel som fullkomligt rullar av tungan, jag vet.

Inget konstigt med det; Jag har gjort bakomfilmer till mina MRF-produktioner ända sedan Behind the bizarre till One man army 2004. (Varför ligger inte den på Youtube? Det får jag ordna.) Det pretentiösa i sammanhanget är längden. Bakomfilmen Chasing Shadows är 30 minuter (31 min. på DVD-skivan, pga lite instoppade nya klipp) att jämföra med filmens 15 min. Bakomfilmen är dubbelt så lång som filmen.

Ändå går vi inte igenom ALLT kring filmen! Jag hade gärna pratat mer Lovecraft, arbetet med manuset, research-arbetet, kompromisser i handling efter resurser, borttagna scener, om John Hutch fantastiska voice-over eller Mattias fina pulpiga omslagsbild… Men då hade ju dokumentären blivit en timme lång…

Jag tyckte det var jobbigt att spela in intervjuerna med mig själv. Jag är hyfsat vana att vara framför kameran och även att prata om mina egna grejor, dock bara på mitt modersmål. Det drog ut på tiden på grund av att bakommaterialet tvunget skulle vara på engelska den här gången. Filmen var ju klar i Mars – bakomfilmen blev klar i augusti! Men håll till godo. Jag pratar Maria Montezami-släppigt för att jag är ovan att prata engelska.

Se Chasing Shadows och kommentera den gärna här: http://www.youtube.com/watch?v=4TUnsZQrnwM

Det här inlägget postades i Film, Millroad Film, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.