En reboot, en remake, nåt nytt

En av de fanzines jag släppte till SIS12 var NOGI Skapelsen. Det är ett lite stolligt fanzine. Mitt tecknande har överlag blivit stolligare. Jag tror det beror på att jag har ett ”riktigt jobb” så jag kan göra serier enbart för att jag känner för det. Jag gillar det! Det var ju inte precis så att jag gjorde seriösa serier som gjorde mig rik förut heller…

Detta är historien: Stefan Harrysson hittade på NOGI – SKAPELSEN, den tungsinte blå hjälten med mask, redan 1985. Han fick då ett hem i det fiktiva förlaget SLAHAD Comics Group (vars historik porträtterats i Daniel Ahlgrens serier) och hans äventyr spreds sällan eller aldrig i mer än tre exemplar.


2010 lånade jag – med Stefans tillåtelse och gillande – in figuren i min serie ÅNGESTMANNEN. Som många andra figurer i ÅNGESTMANNEN tog Nogi nästan över. Jag slogs snart av tanken att det vore kul att presentera NOGIs bakgrund tecknad i den mer ”gulliga stilen” som han använder i sina serier. (Orginal-NOGI var ”realistiskt” tecknad och påfallande ”mörk” i tonen). Samtidigt vore det kul att presentera Nogi som en egen figur och titel på No milk & honey.

Så kom denna historiska reboot till.

Fanzinet är 36 sidor tjockt, innehåller de fyra första äventyren med NOGI.
Stefan Harryssons orginalberättelser – nytecknade – och i vis mån bearbetade av mig. Men all skev logik är garanterat kvar.

Vi får se vår hjälte födas, slåss mot en brutal jätterobot och konfrontera sin första superskurkrival ENERGISABOTÖREN! Det här är ett äventyr du inte vill missa!

Sida om fanzinet/rebboten här;
http://www.lenneer.se/sida/undersidor/fanz/nogi.htm

Svante (sambos brors-barn) blev den förste och den antagligen yngste Nogi-läsaren! Han verkade nöjd.

Jag och Stefan diskuterar nu nästa del – som med största sannolikhet kommer heta ”NOGI Nånting annat” istället för att bara få ett nummer. Fast än så länge är det bara ideér som rasslar på nån sorts tidigt manusstadie…

Det här inlägget postades i Nörderi, serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.