Inspirationstider

Imorgon ska jag träffa en ny klass på BTH och ha någon sorts temadag med storyboard/serier/animation. De har tydligen en ”filmvecka” med massa olika föreläsare, gäster och visningar. Jag ska föreläsa, visa exempel och leda övningar hela dagen. Det blir spännade. Bättre förberedd kunde man va… Antingen får man panikångest inför situationen… eller också ser man det som utmaning. Jag väljer det andra alternativtet, i den mån det går.
Det är mycket sånt här nu! Och alla uppdrag kommer naturligtvis samtidigt och på en gång. Det kunde vara trevligt att sprida skurarna lite istället för att blanda överbelastning med ingenting. Men inte då…
Egentligen jobbar jag heltid med kursen ”Grafiska uttryck…”. Men den här veckan gör jag bara 24 timmar med den kursen. Då hinner jag lägga en heldag på den andra. Att det sedan blir kvällsarbete med förberedelser halva nätterna får man väl leva med. Nästa vecka är min filofax tom. Då finns det tid att sova.
Förra veckan hade jag en lätt flummig inspirationsföreläsning för mediatvåorna. Egentligen var temat hur man kan jobba med programmet After effects, men jag visade mest filmer och produktioner jag gjort och pratde kring dem. ”Tror han att han ä nåt?” tänker ni. Nej, faktiskt inte. Det är bara det enklaste sättet att angripa problemet på. Bättre att visa att man gör nåt än att bara prata om att man kan göra nåt. Sagan om Livet melodi, min utställningsfilm från förra året, One man army och lite annat drabbade jag studenterna med. Det var inte tacksamt att plocka upp stafettpinnen efter Andreas Nilssson, men det gick hyfsat bra.
Det sjuka är att jag aldrig sett mig själv som inspiratör! Nu får jag smått tvångmässigt inta rollen av en sådan. Kan jag inspirera folk att göra bättre konstnärliga eller gestaltande projekt? Jag vet fatiskt inte. Hur gör man det? Mitt yrke och situation tvingar mig att åtminstone försöka. Det är nog lättare att inspirera ungdomar än att faktiskt få dem att göra något bra. På det sättet är det bättre att vara gästinspiratör än handledare.
Det händer andra balla saker just nu också. Men jag tänker inte skriva om det nu. Väntar ett tag till…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.