Jag fick stipendium!

Jag har fått ett stipendium! För mina serier! Jag fick veta det i måndags och i torsdags fick jag ta emot Ronneby kommuns kulturstipendium 2017 i ett instick i budgetdebatten i Kommunfullmärktige på eftermiddagen.

Kul att träffa Curt Johansson också! Curt fick Ronneby kommuns Kulturpris för sitt författande. Curt var en riktig glädjespridare, pigg och produktiv, blott 94 år gammal.
Det stärker tron att man kan fortsätta göra serier och videos i 60 år till! Curt fick ta två steg upp i trappan för att vi skulle bli ungefär lika långa när lokaltidningen fotograferade oss.

Förutom äran är det 10 000 kr som delas ut till någon verksam inom kultur- och konstfären med någon koppling till Ronneby.

Som jag sa till lokaltidningen ska jag återinvestera pengarna i mitt skapande. Det låter pretentiöst. Men jag har ju redan ett jobb på heltid som jag tjänar mitt dagliga bröd på. Jag tänker att pengarna ska gå till att öka spridningen av mina serier så att fler eventuellt får se dem.
Exakt vad det nya projektet 2018 som pengarna ska plöjas ner i består i kommer jag snart att outa här på bloggen.

Ca 150 st gratulationer på Facebook och många i verkligheten av anhöriga, kollegor, vänner, grannar med mera har jag fått. Det har varit väldigt överväldigande och smått generande. Många kollegor, grannar och löst bekanta har inte vetat att jag tecknat tidigare, har jag fått erfara. Tack alla!

Det här inlägget postades i Konst, Litteratur, mina egna serier, Nörderi, serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.