Jordgömda

Deadlines kommer alltid flygandes för fort! Om sanningen ska fram är de bra… De gör att saker blir klara. Jag sliter nu med att färdigställa Jordgömda, för på måndag är det nämligen deadline för Filmfestivalen Alfredgalan… Och det vore kul at vara med i den festivalen någon gång känner jag.
Jorgömda är en stumfilms-pastisch på ca 10 min där jag hyllar/parodierar Lovecraft. Jag gillar Lovecraft, men tycker det blir smått komiskt när många noveller är i stort sett likadana. Någon hittar något, börjar rota i det förbjudna/outforskade/ockulta, stöter på kosmisk ondska, blir galen, berättar alltihop som sista handling innan snaran. Slut.
Nu vet ni hela storyn i Jordgömda. Den följer Lovecraft-mallen till punkt och pricka. Filmen är rätt sur på sina håll. Den hänger ihop lite sådär halvbra och är säkert långt ifrån den bästa kortfilmen jag gjort… Men jag har gjort allt 100% själv. Jag har filmat mig själv i alla scener och jag spelar alla roller. (Det är ärligt talat bara två..) Jag filmade det mesta under två dagar i våras och har suttit och pillat med effekterna under hösten /vintern. Det är tacksamt att göra effekter i svart-vitt. Det går att dölja mycket. Precis som i fallet med Dagen jag dog skrev jag manus i efterhand. Man ska inte krångla till det i onödan.
Liksom mycket annat jag gör var Jordgömda ett experiment egentligen. Jag ville prova att göra en stumfilm och jag ville prova om det gick att göra ren enmansprojektfilmer. Och det gick ju…
Mer bilder från filmen finns här.


Deadlines kan flytta berg…

Det här inlägget postades i Film, Millroad Film. Bokmärk permalänken.