Karl-Alfred är friii!

Från och med årsskiftet blev Karl-Alfred rättighetsfri. Från och med 1 januari 2009 får vem som helst rita och tjäna pengar på den klassiska seriefiguren. Däremot är hans riktiga namn ”Popeye” tydligen skyddat länge till… Så som alla rättigheter så verkar det vara en djungel.
Vetskapen om detta gjorde hursomhelst att jag var tvungen att fira med lite fanart! Däremot så betvivlar jag på att jag kommer att tjäna pengar på att rita Karl-Alred…
Jag vill minnas att jag gillade Karl-Alfrd när jag var liten. Man var förstås så svältfödd på barnkultur att man gillade allt som var tecknat… Men jag gillade alla figurer med äta-något-och-bli-stark-förmågan. Det fanns många sådana. Stål-Långben. Minns någon honom? Han hade röda noppiga långkalsonger med en lucka i baken och blev stark och kunde flyga när han åt jordnötter…
Plötsligt verkar en hetlevrad sjöman som blir stark av att äta spenat som riktigt genomtänkt och logiskt.
Nu i vuxen ålder tycker jag Popeye är riktigt svängigt tecknad… Det ser nästan ut som Crumb, minus snusket.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.