Nån sorts adventskalender: Lucka 23 – Nogi Nr 2 Alternativa scener

Nogi Nr 2 och ”Alternativa scener”

Årets mest lyckades seriesamarbete för egen del var utan tvekan serietidningen Nogi Nr 3 som jag gjorde på manus av Daniel Ahlgren. Dessutom tecknade Andreas Lindén och Stefan Harrysson rutor och delar av storyn. Det var första gången samtliga Nogi-serieskapare samarbetade i ett Nogi-verk och första gången på år och dar som SLAHAD Comics gjorde serier ihop igen.

Dagens lucka är inte från Nogi Nr 3. den är faktiskt från Nogi Nr 2. Det första som händer i den storyn är att Nogi övermannar en skurk genom att sänka sig ner bakom denne i en gränd och viska med hes hotande stämma a’ la’ Batman. Jag tänkte att man måste ju visa Nogi göra något hjältemodigt någon gång liksom. Han brukar mest klanta sig annars. Jag ritade om den splashsidan inte mindre än TRE gånger i TRE olika varianter/bildkösningar! Det är inte likt mig. Det är inte heller så tidseffektivt att göra serier på det sättet… Men jag ville sidan skulle bli bra. Jag kan dock inte förstå att jag tuschade sidan alla tre gångerna dessutom. Jag hade nog för mycket fritid…

splaschalternativ_nogi2

Just nu kör jag ett julerbjudande i Lenneershoppen. Alla tre Nogi-tidningarna för 60 kr. Typ 70 sidor unika Nogi-serier. Årets julklapp? Det är hursomhelst ett billigt recept på lycka! Beställ nu genom att dra ett mail, så skickar jag i mellandagarna.

nogi_triologin

Det här inlägget postades i Fanzines, mina egna serier, serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.