Nån sorts adventskalender: Lucka 7

NeoKina 2094

Jag är starkt präglad av eskapism och nostalgiska retrofila rollspelskänslor nu… Det har de stundade nostalgiska boksläppen och Ångestspelpodden 25 ställt till…

Dagens lucka innehåller en Kina-karta. Ett rollspelstillbehör, om man så vill. Välkommen till Kina och Asien i Mutants framtid ca år 2094.

mutantkina2094

Som ni ser har städerna vuxit en del och länder har klumpats ihop. Kina består nästan enbart av Regnbågsskogen, en tät vildvuxen jättelik djungel. NeoTokyo är en ganska stor häftig stad vi den här tidpunkten! Att Tokyo innefattar hela japanska ön är faktiskt en detalj från Kampanjboken – då tänkte jag att andra stora städer i regionen måste ha ungefär motsvarande storlek. Observera att Japan är i union med HELA Korea-halvön också. Hur har det gått till? Det förtäljer inte historien.

Kartan är helt ”ocanon” i Äventyrspels ”riktiga” sammanhang. Det är jag som ljugit ihop den. Vart att notera om puritianer läser min blogg. (Mutant 2089-puritianer? Finns det? Någon spelvärld till spelet existerade ju knappt. Mer än att det ”var mörkt”.)
Men skriv gärna ut och använd kartan i spel – för jösse namn – ingen blir gladare än jag om den används!

mutant2089

Får återanvända den här bilden på min Mutant 2089-samling nu. Hurra!

Jag gjorde helt enkelt den här kartan när vi spelade Mutant strax efter millenieskiftet i Skövde och det var tänkt vi skulle spela dubbelkampanjen Drakens öga och Drakens land. Min sambo skrev ut och laminerade kartan på jobbet. Jag har fortfarande det laminerade exet i min Mutant-box.
Själva spelandet då? Det slutade som det brukar, tyvärr spelade vi bara halva första delen, Drakens öga…

Det här inlägget postades i Nörderi, rollspel, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.