Nån sorts julkalender: Lucka 16 Pond Wars & ÅS:SW

Gårdagens pod-postningen var en lucka. Det fattar ni väl? Idag måste det väl nästan bli något Star Wars-relaterat? Fattas bara annat. Spontant. Det får bli en gammal bild, av mig 2000-2001 nån gång. 15 år sedan.

Pond Wars

Ett av mina första riktiga tecknaruppdrag var att illustrera en expansion med Star Wars-tema till Ultra ducks – ett humoristiska brädspel utgivet av den lilla utgivaren Outer Limit Games. Expansionen fick namnet Pond Wars och framsidan blev en parafras på den klassiska bilden som den försvenskade rollspelsvarianten fick. Detta var kring 2001, tror jag om jag inte missminner mig. Det var ett roligt sätt att starta min illustratörsbana på!

udsw
Jag hittade faktiskt expansionen med korten nu när jag flyttade och blev lite nostalgisk. De flesta korten bygger på ordvitsar där man på något sätt får in något med ”duck” i namnen, t.ex. Duck Vader.

Ångestspel Star Wars (Nes)

Sen har jag faktiskt gjort en jättebra Star Wars-parodi i form av ett Ångestspelavsnitt för ett par år sedan! På den tiden jobbade jag bara 30% en period och kunde lägga mycket tid på Ångestspel och kunde göra ett nytt avsnitt klart var tredje vecka. Ofta hade jag 2-3 avsnitt igång och lät produktionen löpa parallellt. Det var en fartfylld kreativ period. Synd att jag inte hade HD-växlat då bara. Då hade avsnittet som gjordes då varit snyggare. Men kolla in Star Wars-avsnittet. Och kolla in den igen om du sett den tidigare, vetja!

Ett avsnitt som var en ren fröjd att göra. Där fick jag äntligen möjligheten att göra en parodi/hyllning till rymdsagan jag plöjt ner så mycket tid i. Äntligen fick man göra en egen variant på träning på Dagobah-scenerna.

Sen har jag, ganska nyligen förra året eller så, illustrerat mina gamla webbyråkollegor som Star Wars-figurer på http://www.noisycricket.se/crew

Det här inlägget postades i Ångestspel, Film, Nörderi, roligt och allmänt ovärt, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.