Nogi-remake 2012 – före och efter

2012 gjorde jag en remake av Stefan Harryssons gamla SLAHAD-serie om superhjälten NOGI.

För mig var det ett roligt annorlunda serietecknaruppdrag. Oftast har jag ritat på mitt egna manus. Här fanns det en förlaga att återskapa.

Jag tror aldrig att jag publicerat någon före-efter-bild på den arbetsprocessen, så därför är det dax. Jag har försökt hålla mig ganska trogen till Stefans orginalrutor i fråga om innehåll och komposition. Många rutor, dock inte alla, är direkta speglingar av de ursprungliga. Här är två exempel hur det ser ut, före och efter remake.


Kort sagt har jag gjort Nogi 2012-versionen till det som jag tycker en remake ska vara. En annan tolkning av samma sak. Samma sak, fast lite annorlunda.  En nyversion, som retroflörtar man sin gamla version av respekt.

Dessutom testade jag ett skönt naivistiskt arbetssätt att tackla förlagan på; När jag inte förstod vad som hände i serien ritade jag bara förloppet rakt av och lät otydligheten vara intakt. Detta eftersom jag såg de absurda otydligheterna som en del av helheten.

Varför bloggar jag om detta nu två år senare? Jo. För Nogi 2 är på gång. Nästan helt klar.

Det här inlägget postades i Fanzines, mina egna serier. Bokmärk permalänken.