Rollspelsdöd och rollspelsliv II

Jag har skrivit ett inlägg på bloggen tidigare med exakt samma rubrik. Därav ”II”.

För ett tag sedan nådde en ganska gammal nyhet mig via Twitter. Riotminds lägger ner Drakar och demoner.  Eller de slår åtminstone på ”sparlågan”. På deras hemsida kan man läsa ett pressmeddelande.

Jag kan inte påstå att jag stått på barrikaderna och stöttat Riotminds. Jag har varken fördjupat mig i deras version Drakar och demoner eller Götterdämerug. Tvärtom övergav jag Drakar och demoner för gott när Riotminds tog över utgivningen. Men jag känner fortfarande med Drakar och demoner. Jag spelade och älskade det gränslöst på 90-talet. Det är – eller borde vara – rollspels-Sveriges starkaste varumärke. Och inte ens det bär sig. Det är tragiskt.

Men det kommer också nya spel! Och i sann Svenil-anda verkar det som alla spel nu för tiden föds independent någonstans mellan verkligheten och drömmen. Lite coolt att vi var pionjärer, jag vet att Svenil Rollspelet kallades Sveriges första utgivnina indy-rollspel i något sammanhang. Det var naturligtvis inte sant alls, men det är ändå smickrande att omnämnas i såna ordalag.
Hursomhelst; Teknochock är ett nytt rollspel som enligt Boningens hemsida innehåller gängvåld, droger och cyberpunk och det lämpar sig inte för barn. Vad ska man säga? Härligt…

Det här inlägget postades i Nörderi, rollspel, spel. Bokmärk permalänken.