Tre höjdare!

Martin är min äldsta kompis. Vi har känt varandra i ca 31 år. Det är maxtidsgränsen när man inte levt längre. Inte minst därför fick han det ärofyllda jobbet att vara min bloggpitcher i sommaren. Han pitchade helt enkelt roliga ideér som jag kunde blogga om. Bakgrunden till detta var att våra små familjer var på semester ihop på västkusten. Vi delade stuga och liv under en vecka. Vi spelade Settlers, fiskade krabbor, blev röda och gick i vått gräs. Vi gjorde en massa roliga saker tillsammans.

Hursomhaver. Här är är topp-3 roliga grejor från semesterveckan på Hönö. Jag kallar det tre höjdare:

1. Livsnjutaren på stranden
En familjefar på Hönö visste verkligen hur man relaxade på playan… Med sig på stranden hade han förutom familj ett parasoll, bord, stol, dator och bärs. Bäst av allt: Datorn var ansluten till ett medhavt billbatteri i en behändig back. Lördag, stekhett och solen sken. Varmaste dagen på hela veckan. Mannen gömde sig under parasollen och stirrade hålögt in i skärmen med de svarta solglasögonen. Frugan och barnet satt en bit bort och fikade. Sjukt kul. Familjeliv 2011. Quality time.
Det bästa var att han såg så fruktansvärt nöjd ut. (I verkligheten alltså. Inte på min illustration nedan.)

2. Pizzeria Pinan.
En pizzeria på Hönö hette Pizzeria Pinan. På riktigt! Varför inte andra trevliga namn som Pizzeria Plågan. Eller Pizzeria Obehag.
Seriöst. Lyssna. Pizzeria Pinan. Pina! Hur roligt som helst!

3. Rabih har ångest och talar ut i Klick
Visst är Aftonbladets Klick-bilaga ovärdig mänskligheten, men jag trodde i mitt oförstånd att det fanns gränser för den navelskådande idiotin. Men… Alltså… Den här Rabih-artikeln är så full av fel att de inte går att räkna! Är det en riktig artikel ens? Är det ett skämt? Det är nog den roligaste artikel jag nånsin läst. Jag och resten av Sverige har nog missat Rabihs karriär. Visst var han med i Idol och kom typ sist för tusen år sen, men när blev det synonymt med en ”artistkarriär”.
Hur går det till när den här typen av artiklar kommer till? Ringer artisterna själva och säger;
Jag har lite ångest nu, kan ni göra ett uppslag på det? Kom igen… Det är allvarligt… Jag har spelat Xbox en vecka och har 16 missade samtal på mobilen…

Det måste vara jobbigt att behöva tala ut i pressen så fort en kass låt inte säljer…
Minnevärt citat: ”Det känns som jag levt i hundra år.” Nej, Rabih. Det har du inte.

Blir jag en sån där näthatare nu igen nu…? Jag ber om ursäkt.

Det här inlägget postades i roligt och allmänt ovärt. Bokmärk permalänken.