Know your Trek…

För några år sedan började jag titta på Star Trek. Som jag tragi-komiskt sa till en kompis, halvt på allvar, halvt på skoj;

Det kommer ju inga fler Star Wars-filmer… Något måste man ju göra resten av sitt liv…

Det är egentligen bara orginalserien från 60-talet och filmerna som jag har engagerat mig i. Dels för att jag gillar 60-tals-kitchig sience-fiction. Dels för att jag tycker Kirk och Spock är tusen gånger coolare än Picard och Data…
Jag bara älskar att alla är gravallvarliga iförda plychpjamas med för kort tröja. Jag bara älskar att det alltid finns en specialiserad ”computer” ombord som gör jobbet i alla trängda situationer. Jag bara älskar att alla folkslag i universum talar engelska.
Jag har bara säsong ett av orginalserien, men jag mjölkar skiten ur den. Nu ser jag om mina favoritavsnitt. Ikväll står Balance of Terror på tur.

st.tos
Med plysch mot okända mål…

Det kommer en ny Star Trek-film nu i maj! Jag har bloggat om det tidigare. Det är en prequel-film med Kirk och Spock som unga och det verkar vara snygg-action, effekt-spektakel och tjofjöjt för hela pengen. Jag ska se skiten! Med allt som trailern lovar KAN det inte vara total pannkaka. Vågar man hoppas att den kommer till Ronneby…?

Edit:
Star Trek på kultursidan i Aftonbladet. Det är inte bara ballt, det är socalism också;
http://www.aftonbladet.se/kultur/article5094601.ab

 

Det här inlägget postades i Film, Nörderi, Uncategorized. Bokmärk permalänken.