Våldsamma quinns…

Jag ligger lite efter resten av mänskligheten, men nu har jag i alla fall sett de där Grindhouse-rullarna… Tarantinos och Rodriguezs kompisprojekt.

Death proof
Snygga tjejer och snabba bilar… Tarantino fortsätter ånga på med keep-your-darlings…  Den här gången kommer inspirationen från explotation-filmer främst från 70-talet. Det blir mycket prat som vanligt. Karaktärer som etableras och sedan dör. Sympatiska karaktärer som är superpsykon. Uppgivna poliser i hatt. Omotiverad lapdance-scen.  Och übervåld. Mycket är som vanligt i Tarantionoland.
Och visst funkar det. Jag tänker på min gamla favoritfilm Faster Pussycat… flera gånger. Fast egentligen har filmerna bara tuffa våldsamma quinns och retrosnygga bilar gemensamt.
Bra film. Bra driv. Och riktigt, riktigt coolt slut.

Planet Terror
Mycket, mycket… Mycket av allt…  Strippor. Vapen-fetischism. Folk som smälter av grön rök. Sår i närbild. Zombies! Frågan är om inte Rodriguez är en större darling-keeper än Tarantino… Problemet är att han är smaklös där kompiskollegan faktiskt är smakfull.
När det omtalade maskingevärsbenet kommer in höjer man inte på ögonbrynet, för det har gått fjorton wierda grejor på dussinet redan…
70% in i filmen börjar filmen hacka. DVD-spelaren säger att skivan är smutsig, men det är den inte. Jag försöker tre gånger och ger upp. Såg aldrig slutet. Men det känns som skitsamma.
Ok film, att se en gång. Frågan är om det inte hade varit roligare att se Machete… En film det görs reklam för i en fejk-trailer före filmen.
Eller att se om Evil dead 2…

Summa likheter: Ben flyger av och tjejer slår sönder bilar i båda filmerna.


Brasklapp:
Jag hänger visst inte med i svängarna… alls. I början av 2008 cikulerade det ett rykte på nätet att Tarantino ville remaka Faster Pussycat. Kill! Kill! Och han vill göra det med Kim Kardashian, Eva Mendes och Britney Spears som de tre tjejerna.
En uppdaterad Faster Pussycat med snyggare foto, färg och coola Tarantino-dialoger skulle säkert bli en av världens bästa filmer… Tyvärr är det högst osäkert om det blir mer än ett drömprojekt för Tarantino. Death proof gick tydligt sådär och varför skulle han göra en nästan likadan film så snart igen. Nu ska han dessutom remaka krigsfilm istället, vad det nu ska vara bra för…
Coolt rykte i alla fall. Intresserade ombedes goggla på ”Taratino + Faster pusycat” och bilda sig en egen uppfattning.

Det här inlägget postades i Film. Bokmärk permalänken.