El Toro Negros II - The new batch
Gangsterkortfilm, 19 min. Millroad Film 2003

Gangsterbröderna El Toro är tillbaka. Deras mål är den här gången att kontrollera all handel med droger och vapen i staden. Men även Ganjaman, den mystiske mannen med afrofrillan, är tillbaka och han är beredd att sätta sina djävulska käppar i El Toros hjul... Vem kan man egentligen lita på? Vem är vän och vem är din fiende? Och varför bry sig, när man kan festa och knarka?El Toro Negros II: The new batch, uppföljaren till gangsterkomedin El Toro Negros (1997), är Millroad films återkomst i rampljuset 2003. Uppföljaren levererar samma sköna blandning av hårdkokt action och fräck humor som gjorde föregångaren minnesvärd. Filmen är inspelad i Lerdala under mars-april 2003 och i rollerna ser vi Marcus Marecek, Peter Olby, Fredrik Wallgren, Jonas Persson och Daniel Lenneér.

Filmen är totalt 19 minuter lång och innehåller exklusivt extramaterial i form av bloopers och trailers. Visningsexemplar finns på VHS, VCD eller DVD. Intresserad? Tveka inte att slänga ett mail till daniel_lenneer@hotmail.com

Kommentar:
Våren 2003 återfanns vår film El toro negros från 1997, en film vi trodde gått förlorad. Inspirerade av detta bestämde vi oss för att göra en uppföljare. Jag kunde låna prylar på skolan. Det var bara att damma av kostymerna, sätta upp kameran och köra igång. En svart limmo, några softairguns och en afroperuk fanns som rekvisita. Det fanns inget manus när vi började. Vi filmade en scen i taget. Vi bestämde vad som skulle hända efterhand. Planeringen var av typen "Jag säger det så säger du det..".

Hela ETN2 var filmskola och en nytändning för Bjarnes mix-gänget. Och det var ett skönt kravlöst sätt att jobba på...