Millroad Films DVD-utgivning!
Digitalt lagringsmedia är kanske det bästa som hänt filmintresserade! Millroad film har producerat många av sina filmer på exklusiva DVD-utgåvor. Här presenteras de mest eftertraktade eller omtalade. En Millroad-DVD är ingen dussinprodukt - Det är en ovanlig och mycket begränsad raritet. Vill du ställa frågor eller beställa? Börja alltid med att maila. Ett fåtal ex. av samtliga titlar finns vanligtvis i lager.


EL TORO NEGROS - THE COMPLETE TRILOGY (2004)
Filmerna om gangsterbröderna El Toro Negros är tre och bildar tillsammans en episk filmtriologi. Filmerna spelades in mellan 1997-2003 och var en "plantskola" för dessa unga filmskapare och skådespelare. Det är tre mycket olika filmer. Första filmen är en naiv amatörproduktion inspelad med en gammal vhs-kamera. Handling etc. är obefintligt. Tvåan är en parodi på Tarantinos filmer. Den tredje filmen är en rafflande och förlösande final med parodiska element hämtade från The Matrix och Ingmar Bergman.
Utan tvekan den mest episka gangstersaga som spelats in i det lilla samhället Lerdala i Västergörland. DVDn är limiterad. Versionen med röd ask spreds bland skådisarna och närstående.

DVDn innehåller:
- Alla tre filmerna med optimal bild- och ljudkvalitet.
- Extramaterial till alla tre filmerna i form av bortklippta scener, trailers m.m.
- Never-before-seen material från inspelningen av El toro negros III.
- Gömda påskägg

ONE MAN ARMY (2004)

I framtiden har en militärregim tagit makten i Sverige. Det är en ond tid då de oskyldiga lider i det tysta. Det är en ny tid som behöver en ny hjälte...

Efter arbetet med El toro-triologin skapade Daniel Lenneér av någon outgrundlig anledning en postapokalyptisk ninjafilm. Filmen presenterades under 2004, visades med viss framgång på festivalen FRAME och pressades på denna limiterade och exklusiva DVD-utgåva som rönte viss framgång.

DVDn innehåller:
- Behind the Bizarre (bakomfilm med bloopers etc.)
- The Motion art (bakomfilm om animationerna i filmen)
- Borttagna scener
- Produktionsteckningar och storyboards
- Trailer
- Teasertrailer
- Kortfilmen "Dagen jag dog"
- Trailers för andra Millroad-produktioner
med mera...

SAGAN OM LIVETS MELODI (2005)

Ganska överlägset Daniel Lenneérs mest ambitiösa filmprojekt. En animerad film på 14 minuter där bland annat Per Dunsö (Sollstollarna) medverkar. Lenneérs bildspråk får liv i animerad form och skapar en statisk, klaustrofobisk och sorglig värld kring den hemlöse mannen Albin. Trots det dystra anslaget är Sagan om Livets Melodi en glad och positiv barnfilm som förmedlar buskapet att den som förlorar allt bara har allt att vinna...

Dessutom är det en av alldeles för få filmer som förenar den klassiska formen av 80-tals barnprogram med hip-hop!

DVDn används främst för visning och promotion!


-DVDn innehåller:
- Kommentatorspår
- Storyboard
- Musikvideo: Nino - Livets Melodi
- Produktionsteckningar
- Millroad promotion trailer
- Fotogalleri
- Animerad meny
med mera...
THE LENNEÉR SHOWCASE (2005)

En digitala portfolio där Daniel Lenneér samlar och visar upp ett antal av sin produktoner. Som undertiteln blygsamt säger på askens framsida a collection of epic art. Här finns kortfilmer, animationer, reklamspottar, musikvideor, serier, oljemålningar med mera. Allt samlat och lättöverskådligt presenterat för din TV eller dator. DVDn används främst som promotion och jobbsökande verktyg.


DVDn innehåller:
- Animerad specialgjord meny
- Bildspel med teckningar, konst och serier.

- Kortfilmerna Sagan om LIvets melodi, Dagen jag dog, Hard to handle, One man army m.fl.
- Animationer från Batong-TV och andra korta animationer som visas för första gången.Upp till toppen