<< Tillbaka : : Manus : : Crew : : Storyboard : : Projektteckningar : : Logg

Projektteckningar

Karaktärer:

Besättningsmännen
Besättningen ombord på Nautilus utgör huvudrollerna i kortfilmen... Uniformen kommer att vara grå skjortor med N-sigillet diskret på bröstfickan. Till skjortan hör mörka byxor och enkla bruna skor. Ett antal antal röda undertröjor med N-sigill kommer också att tas fram.


Kaptenen
Kapten Nemo, såsom jag tänkt honom i VB... Det finns två vägar att gå i designen. Den ena är mer modern än diktens motsvarighet. Mer Sjökapten. Den andra går mer på bokens, lätt arabiska, look...

Vi gick bananas när vi diskuterade oss fram till Nemos svärd... Star wars och No more heroes stora inspirationskällor.Såhär fin blev Henning som Kapten Nemo i verkligheten.
Brallor och stövlar är jedi-rekvisita från From Endor with Love. Skjortan är en frack-skjorta från 1920-talet. Gördeln sydde jag ihop av överblivna delar från nonja-dräkten i One man army Legends.

Nautilus:


(De Neuville's Nautilus ur En en världsomsegling...)

Nu kanske jag sparkar på en helig ko... Men Jules Vernes Nautilus såg aldrig speciellt "steam punk" ut. Den vackert smyckade viktorianska och den fantasuieggade ångpanne-designen är till stor del en efterkonstruktion.
Nautilus ser ofta ut som vi vill att den skulle sett ut. Inte som den verkligen såg ut i boken. Jules Verne tänkte sig en steril silverfärgad och strömlinjeformad farkost, mycket mer lik en torped än en Doktor Snuggles-raket.
På bokillustrationerna är Nautilus futuristisk, liknar sagens ubåtar, raketer och stridsflygplan. Och den beskrivs som en silverfisk, eller ett svärd, när den far fram genom vattnet.

Såhär nånting har jag tänkt mig ubåten i filmen...Tidiga skisser:
Tidig idéskiss på hur Nautilus i VB ska se ut. Tanken var att låta orginaldesignen möta en praktisk funktionell design. Lite väl mycket av den där Doktor Snuggles-raketen jag inte vill ha...
Nemos insignament
Nemos insignament som pryder föremål och uniformer ombord... Olika idéförslag:


Efter moget övervägande föll valet på alternativ 3, treudden. Treudds-N,et förekommer i The Leugue of Extraordinary gentlemen men i VB-varianten är treudden istället vriden neråt, liksom ett Petrus-kors.

Det färdiga insignamentet, som kommer att pryda uniformer och skyltar ombord, ser således ut såhär.<< tillbaka


© Millroad Film 2007-2008