Då Facebook tog över…

2007 kan bli året som man i efterhand kommer att omtala som ”Year Facebook”. Som det är nu har Facebook tagit över en betydande del av min egen internet-användning, har jag märkt. Sånt man skötte via MSN eller mail förut blir nu Wall-noteringen eller privata mess på ”Fejjan”… Mitt boksläpp har inte genererat ett enda privat mail eller ens någon kommentar på inlägget under detta. Däremot har många hört av sig via Facebook! Lätt absurt egentligen. Folk mailar inte och läser bloggar längre. Man sitter på Fejjan istället.
Är Facebook nya Lunarstorm? Nya Helgon? Nya Skunk? Nya Hotmail?
En trend som kan bli beständig. Ja, det verkar faktiskt så.
”Nya internet” om det fortsätter växa och utvecklas i samma takt.
Jag tänker på det där programmet med Fredrik Lindström där han pratade kring hur väl svenskar tar till sig och börjar använda ny teknik. Vi tycker gärna själva att vi är lite tröga och konservativa… Men faktum är att vi bäst i världen suger till oss ny teknisk kunskap. Han tog exemplet med torktumlaren och berättade hur han bara hade accepterat, ”Jaha… Nu ska man visst stoppa kläderna i en en sån efter man tvättat… Okej…”.
Nu är Facebook det bästa exemplet. Inte en jävel hade det i somras. Nu har alla det. Under augusti-september fullkomligt exploderade siten här.
Startsidan till Facebook är apful och supertorr, men den gröna sign up-knappen måste vara helt oslagbar i dragningskraft…
Helt bisarrt, men samtidigt helt otroligt.
Hatten av. Facebook, du har mig i ditt våld.

Det här inlägget postades i Design/interaktion, mina egna serier, roligt och allmänt ovärt, Skapande/konst, Uncategorized. Bokmärk permalänken.