Ångestspelpodden 25: Rollspel

Lucka 4. Kan man lägga en podcast i adventskalendern? Klart man kan! Det är min blogg! Jag gör vad jag vill!  Jag är wild n’ crazy. Idag blir det en pod.

Ångestspelpodden avsn 25: Daniel och Oskar snackar om rollspel

Den här gången snackar vi om rollspel. Gamla hederliga papper-o-penna-rollspel. Rollspelshobbyn – som främst var ”het” på 80- och 90-talet är åter en snackis eftersom det släpps hela två nya böcker i dagarna som på olika sätt tittar tillbaka på ett stycke unik svensk ungdomskultur. Idag är vi vuxna människor med riktiga liv (nåja), men då jagade vi orcher i Ereb Altor!
Oskar Sandström är gäst och bisittare. Vi tittar både bakåt och på nuet. För svenska rollspel finns och spelas fortfarande. Vi pratar om hur allt började för oss, om Drakar och Demoner och Mutant. Oundvikligt kommer Daniel in på den egna produkten Svenil Rollspelet men det är ett ämne stort nog för en egen pod. På slutet hinner vi också behandla ångestspelaspekten av rollspelande…

asp_avsn25

Medverkande: Daniel Lenneér, Oskar Sandström

Speltid: 45 min.

ÅSP25 är inspelad 26 november 2015 i Road House Studio, Karlshamn. Redigerad av Bara å Bänna Medieproduktion. ÅSP publiceras också på videospelsklubben.se.

 

Det här inlägget postades i Ångestspel, Nörderi, Podcast, rollspel. Bokmärk permalänken.