Retrospelsfestivalen 2016

I lördags var jag och Jimmy på Retrospelsfestivalen 2016 i Malmö och representerade Ångestspel!

rsf2016c

Det var andra året jag var där. Första året som utställare/säljare. Kul att träffa gamla och nya vänner i ett socialt och nördigt sammanhang! Vid lunchtid sammanstrålade vi Youtubers och podcasters från Videospelsklubben och tog en gruppbild. Kul att träffa så många man sett och lyssnat på, även om det blev lite flyktigt i ”mässstöket”.

vsk_gruppbild

På Ångestspels bord hade vi DVD;er och flyers. En dator stod och loopade en raskt ihopklippt showreel med främst effektklipp från serien. Vi hade den ganska färska samlings-DVDn Framgångar & bakslag – en best of… typ som samlar våra sju personliga favoriter bland avsnitten, med oss. Men DVD är ju inte så hett längre (retro?), så man kan säga att det premiära syftet var att upplysa retrospelsintresserade om att Ångestspel finns.

Nytt var en tidning. Ångestspel Magasinet där främst Jimmy dragit det tunga lasset. Kul projekt, där vi jobbade hårt för att palgiera Nintendo Magasinets allra fulaste formgivning. Tyvärr blev den lite dyr. Den kostade 50 kr/st att printa och vi sålde den för 60 kr för att gå lite med vinst på kalaset.

rsf2016b

Våra egna serier var också med, men sålde helt värdelöst. Vi hade även lite spelloppis. Passade på att sälja spel vi inte längre ville ha och annat spelrelaterat. Det gick bättre.

För Ångestspel gick det… Hyfsat. Man får vara glad för det lilla här i världen. Grejen sprider sig lite som ringar på vattnet om man kastar en sten. Sju nya prenumeranter och 2 nya Facebookslikes, har vår ansträngning gett hittills.

rsf2016a

Jag gjorde det gubbigaste jag någonsin gjort, tror jag… Jag tog ledigt en dag innan, fredag, för att vara ordentligt utvilad och förberedd på lördagen. Men det behövdes! Jag gick upp 04.15 och kom hem 22.00. Då var jag rätt trött. Jag har fortfarande ont i fötterna och då SATT jag större delen av dagen!

Hemkommen filmade jag och la upp en ”lootfilm”. Till min förvåning hade jag fått erfara att det fanns ett intresse för den typen av material! Jättekonstigt. Jag menar… Det är ju inte Dreamcastunboxing precis! Jag handlade inte mycket eller dyrt i år. Man ska ju hinna spela det man köper också. Jag köper ju spel för att spela dem. Jag är ingen samlare som bryr mig och kartonger och skick och sånt. Jag gick faktiskt plus på årets festival. Dock köpte jag 9 st Famicom-spel, lite gamla speltidningar i researchsyfte och lite annat. Intresserade kan ju titta på klippet nedan, som sagt!

Det här inlägget postades i Ångestspel, Digital underhållning, Fanzines, Nörderi, roligt och allmänt ovärt, spel, Subkultur. Bokmärk permalänken.