Stilstudie spelomslag: RANDAMN, Apple II (1983)

Det här är nog nästan det jävligaste jag sett i omslagsväg, tror jag…

Spelet heter RANDAMN och det släpptes till Apple II-dator 1983.

Vår hjälte – som uppenbarligen är släkt med He-Man och Dolph Lundgren i rakt nedstigande led – står iförd lädertanga med ena foten i isande snö och den andra i ett kokande träsk. Tur att han har en pistol åtminstone!
Det här är alltså i det odödliga bombastiska muskelstinna Heman-året 1983 – det var nu som He-Man och MOTU slog stort.
Notera hur genuint ointresserad det gröna träskmonstret är av den hotfulla hjälten. Notera sedan hur Jehovas vittnen-spöklikt rofyllt det är på den högra sidan i bilden. Och Stone hedge…!?? Och hur en snökobra (finns det ens?) hugger nere till höger med en (för bilden) malplacerad rörelseanimation! Och först nu ser jag att den flygande skallen (f.ö. en evig klassiker i spelfiendesammanhang – lite ovanligare motståndare i verkliga livet) och har en rörelseanimation.

Jag är lamslagen av all fruktansvärd fulhet som det här spelomslaget dukar upp… Allt som är fel och fult och konstigt med den här bilden fullkomligt paralyserar mig… Inte så ostigt, egentligen. Bara fel, fult och konstigt. Den här bilden skulle nästan inte kunna vara något annat än ett spelomslag. Eller?

Jag vill göra ett konsttryck med den här bilden. Rama in det. Sätta på alla väggar som finns i Sverige. Sätta mig och njuta, i ett land av malplacerad RANDAMN-konst.

Mina stilstudier av spelomslag har vilat ett tag, men spel som RANDAMN gör de nödvändiga. Nån som spelar på en Apple II-dator, föresten?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.