Två nya fanzines!

Jag har gjort två nya fanzines! De bär titlarna Beskôddarna 2 och Nogi – Rivalen. Nogi – Rivalen är egentligen Nogi 2. Det är två uppföljare. Två tvåor. Det är årets skörd. Jag har väl jobbat med båda serierna ett halvår ungefär, från ax till limpa. Häftena innehåller 28 sidor rafflande serieaction stycket.

Jag tog några arty farty produktbilder i källaren. Man måste ju visa för världen vilken otroligt cool hobby man har! Jag ville ha riktigt gritty grindhouse feeling på bilderna. Jag tror jag lyckades.

besk2_mod

nogi2_mod

Beskôddarna 2 tar vid precis där första äventyret slutar. Knappt har Steve och Klas-Jörgen räddat världen från Dr Drummels onda planer innan de ställs inför nästa diaboliska utmaning. Någon hotar det fina underhållningsvåldet! Wrestlingen måste räddas – till varje pris! Färden går bland annat till Lerdala.

NOGI (2) – Rivalen utspelar sig några månader efter händelserna i NOGI – Skapelsen (den första tidningen). Lugnet råder i United City när plötsligt ett spöke från de förflutna smyger sig på. Dr Potatoes rival från de vilda ungdomsåren lurar i vassen! Snart är både Dr Potatoe och Nogi fångade i en mardröm!
Precis som tidigare bygger Nogi på Stefan Harryssons SLAHAD-skapelse från 80-talet. Den här gången har jag dock tecknat Nogi på eget manus, även om Stefan varit med på idé-stadiet.

Det här är fanzine nr 19 och 20 som jag gör. Totalt sett. Jag har gjort tjugo solo-seriefanzines nu, sedan 1999. Det känns en aning svindlande. Räknar man dem jag medverkat i är det minst dubbelt så många till. Jag har tappat räkningen på den fronten. Jag tror faktiskt jag kört om många av min fanzineidoler i utgivning nu. I antal alltså. Inte i brahet. Då hade jag varit färdig. Då hade jag kunnat lägga av.

De här häftena släpps loss officiellt på Stockholmas Internationella Seriefestival. Jag kommer inte att vara med i år i egen fysisk gestalt, däremot kommer mina serier att finnas på Plutoniums bord. Tack till Per Hyrhill, för det!

Det här inlägget postades i Fanzines, mina egna serier, serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.