Vilket håll läser du tidningen på?

Jag gjorde en sån där skön vardagsrealistisk iaktagelse idag i lunchrummet på mitt nya jobb. Får se om det blir en serie… Det är inte omöjligt…

Jag slöläste i gårdagens kvällstidning när jag åt min lunch. Först tänkte jag av gammal vana bläddra tidningen bakifrån och fram, men plötsligt hejdade jag mig. Det slog mig då att jag befann mig i en akademisk miljö bland bildade och högutbildade. Plötsligt kändes det fel att bläddra tidningen bakifrån. När man läser bakifrån gör man nämligen det i ordningen Tv-program, serierna och sedan nöjessidorna med mestadels ovärt kändisskvaller. Jag fick en mystisk känsla av att detta beteende inte passade arbetsklimatet, så att säga. Tänk om någon annan vid bordet skulle börja diskutera den aktuella kulturdebatten och så sitter man där som en skvallerkärring och läser om Let’s Dance-kändisarnas bastufest! Vilken vanära!
Jag tog det säkra före det osäkra. Jag valde den ”bildade” läsningsmodellen. Jag började framifrån med att ögna ledarsidan, insändarsidan följt av kultursidorna osv.
Det var nära att jag gjorde bort mig. Men jag klarade mig den här gången.

Ligger det något i resonemanget? Finns det ett ”finhåll” och ett ”fulhåll” att läsa tidningen på? Och vilket håll läser du tidningen på?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.