En sida för sådant som är på gång. Sådant som är under arbete. Men också en sida för avslutade, föråldrade eller avstannade projekt.
Helt enkelt en sida för det som inte passar in någonstans på de andra avdelningarna, men som ändå förtjänar att visas upp.

Pågående projekt:

Ångestspel
Youtubeserie
Projektstatus:
Pågående

Vissa TV-spel åldras som vin. Andra mer som mejeriprodukter. De börjar helt enkelt stinka när bäst-före-datum passerat. Jag spelar dessa "ångestspel" och vädrar mitt hat tillsammans med Jimmy Bäckström. Recensioner och reflektioner blandat med sketcher och stolleprov. Många avsnitt på Youtube. TV-spel är ingen lek!

Till Ångestspel på Youtube >>


Till gamla Ångestspel-sidan >>
 

Ångestspelpodden
Podcast
Projektstatus:
Pågående/Paus

Ångestspel ynglade så småningom i en podcast också! Daniel och Jimmy snackar dåliga spel, populärkultur i form av film, TV och serietidningar och andra nörderier.
50 avsnitt gjorda i slutet av 2017!

Lyssna på Videospelsklubben.se
 

Daniel unboxar
Youtubeserie
Projektstatus:
Pågående

Din materielle kompis. Daniel unboxar skröf han köpt på internet framför kameran. Ibland kommer anekdoter och lite bildadnde inslag i det klassiska unboxingupplägget.
Fokus på spel, filmer och leksaker
.

Se alla avsnitt på Youtube!
 

Beskôddarna
Tecknad serie/fanzines
Projektstatus:
Pågående

En serie om äventyrliga män på stapatsfyllda uppdrag! En potpuri (säger man inte så?) av populärkulturela stölder och lån. Pojkboksäventyr, 80-tals-action, tecknad film av den gamla skolan, Russ Meyer, fulvåld, Wanloo och allskön EPA-kultur... Mixa allt detta och få en gôrgo mix som ger Beskôddarna!
Dessutom: Den enda Lenneér-serien med exploderande robot-ninjor! Garanterat. Tre fanzines ute nu!

Mer om serien >>

 

El Cubano vs. The Mansion of Death (arbetsnamn)
Kortfilm
Projektstatus:
Pågående

En lucha libre-film inspelad i Ronneby? På spanska? Ja, varför inte...
Efter ubåtsdraman, Lovecraft-tolkningar och ninjafilmer plöjer Millroad FIlm orörd mark i allskön kitschkultur. Det här är filmen som inte dödar en enda darling! Det här är en fulsnygg våldsfest för alla sinnen!

Mer om filmen >>
 

Äldre avslutade projekt:

"The Shadow Out of Time"
Kortfilm
Projektstatus:
Klar 2012!

Ännu en Lovecraft-filmatisering. Den här gången närmare förlagan (novellen med samma namn) och i mer intimt samarbete med The Lone Animator.
En kärleksförklaring till H.P Lovecraft och pulp-genren. Mycket greenscreen. Mycket arbete... Inspelad 2011. Klar under 2012. Är du redo att färdas bortom drömmen?

Mer info >>

Se den på Youtube >>
 

Ångestmannen
Tecknad serie/bok
Projektstatus:
Avslutat

En humorserie om en annorlunda superhjälte som högst motvilligt bekämpar mäktiga skurkar i Skövde-området. Serien har gästat olika tidningar och fanzines sedan 2010.

Samlingsboken Ångestmannen & hans vänner var planerad på Man av Skugga Förlag vintern 2011, men släpptes istället av Komika hösten 2014!

Boken är ute nu!
Köp t.ex. här >>

 


NOGI nr 3
Fanzine
Projektstatus:
Avslutat

SLAHAD COMICS återförenas i en ny Nogi-produktion! Daniel Ahlgren har skrivit manus för den tredje tidningen i Lenneérs Nogi-serie. Daniel Lenneér flankeras med teckningar av Andreas Lindén och Stefan Harrysson - den ursprungliga skaparen av Nogi och alla karaktärer kring honom. För första gången i världshistorien är alla serieskapare som använt Nogi involverade i en och samma Nogi-produkt!

Klart i april 2015!

 

Tålöse Jim
Tecknad serie
Projektstatus:
Malpåse

En strippserie i western-miljö 100% baserad på ordvitsar kring fötter och tår... Ööh. Ja. Det är så knäppt som det låter. Och det är faktiskt sant.
Jag gör den efter manus av Lars Yngve för tidningen Nya upplagan.

När Nya Upplagan gick i graven sommaren 2013 är Tålöse Jims framtid oviss...

Mer info kommer senare
 

Terror from the Abyss (TFTA)
Kortfilm
Projektstatus:
Avslutat 2010

Vinterns 2009/2010s projekt blev en liten greenscreenfilm. Terror from the Abyss är en kortfilm i 20-tals-stil. Vi snackar svartvit stumfilm med dålig bildkvalitet. Det är så vill ha det. Så vi trivs. Det blir det andliga uppföljaren till Jordgömda, kan man säga.
Berättelsen är extremt inspirerad av H.P Lovecrafts Vid vansinnets berg och skildrar två mäns kamp mot elementen och mötet med en uråldrig kosmisk ondska...


Mer info! >>
Se den på Youtube >>

 

The Polkabird
Konstprojekt
Projektstatus:
Avslutat alt. vilande

2006 träffade jag på en märklig fågel som etsade sig fast i minne och sinne. En märklig fågel sådde ett frö till ett märkligt projekt. Jag började återskapa fågeln. Klä den med kött och mening.Sätta den i sammanhang. Den har under resans gång muterat och blivit en bisarr varelse, en hybrid av kärlek och hat.

Mer info! >>

 

Knappar/badges/pins
Merchendising

Jag har tagit fram en kollektion punkiga pins. Några knyter an till egna serier, filmer och projekt. Några knyter an till spelnördom. Några knyter an till annan populärkultur jag tycker om och vill pusha. Pinsen är fina och kan bli dina för 10 kr/st. Ta en titt!

Se knappar >>

 

Nålar i maten (NIM)
Seriebok
Projektstatus:
Avslutat 2009

Att Party med Pluto skulle bli min debut i serieboksform var ingenting annat än en tillfällighet... Som författare (serietecknare) sägs det att man alltid funderar och får frågor om nästa bok.
Jag vet inte hur, eller när eller om vad. Jag vet bara "att".
Vilket gissel. Vilket öde.
Alltid, alltid, alltid nästa bok.
..
Men det rör sig. Följ med...

Arbetslogg >>
 

Vågbrytare (VB)
Kortfilm 10-15 min.
Projektstatus:
Avslutat 2009

Ett kortfilmsprojekt att gå till botten med... Ett klastrofobiskt kostymdrama. En ubåtsfilm, född ur en vilja att experimentera med animation, live-action, greenscreen och bläckfiskar. Det finns också en ambition med projektet att hylla Jules Verne och min ungdoms favoritbok. Vi får se om vi går på grund eller tar oss vatten över huvudet... Återstå att se om den allvarliga ambitionen eller ordvitsarna ror projektet i land...

Mer info >>
 

Jordgömda (JG)
Kortfilm
Projektstatus:
Avslutat 2009

Ett litet vansinnigt och spontant filmprojekt i dum-egocentrisk anda (mig själv i alla roller).
Tillika en orädd stumfilms-pastisch i HP Lovecrafts anda.
En sanningssökare famlar på randen till det okända i 1920-talets Sverige... Och det blir en spännande och omtumlande resa genom drömska labyrinter och in i vansinnets evig natt...

Mer info >>

 

T-shirt design
Textila tryck
Projektstatus:
Avslutat 2008

Jag har tryckt en del på tyg genom åren. Dels på folkhögskola 99-00, dels hemma i köket med schabloner och potatisar. Under våren 2008 tog jag upp textiltryckandet igen och tryckte några limiterade t-shirts... Det blev både Millroad Film-motiv och 90-tals retro... Se hela kollektionen här på lenneer.se.

Mer info >>

 

Fanzine 5/Nålar i maten
Seriefanzine
Projektstatus:
Slutfört

Ett femte fanzine med självbiografi och realism i serieform är på stark frammarsch
. Den här gången kliver jag själv åt sidan i förmån för mina vänner. Realistiska serier med mina kompisar i rollerna.
Fanzine5
är arbetsnamnet på detta temabundna fanzine. 8 st serier klara i skrivande stund... Får se när det blir klart och hur jag ska lyckas trycka det utan att förlora de fina gråskalorna...

Kommer under 2008.

Mer info >>
 

One Man Army: Legends ("OMAL")
Action/äventyrskortfilm
Projektstatus:
Slutfört 2008

2007 gjordes OMAL. Ett roligt och kravlöst kortfilmsprojekt som utfördes tillsammans med Christopher Johansson från CJFILM. I blekinge fann jag både exotiska inspelningsplatser och nya bakantskaper som höjde ribban markant för Millroad Film. Resultatet blev en fristående uppföljare till den märkliga One man army från 2004.

Filmen utspelar sig kronologiskt innan den första filmen och blandar friskt postapokalyptiskt tema med österländsk myt. Hela filmproduktionen loggades fortlöpande på lenneer.se.


Dokumentation och loggbok >>
 

Party med Pluto (PMP)
Serie/Bokprojekt
Projektstatus:
Slutfört 2007

Party med Pluto är en realistisk serie. En dokumentation av en kväll hösten 2006 som jag motvilligt spenderade tillsammans med den otrevligaste person jag någonsin träffat... Istället för att glömma och förlåta gjorde jag en serie om eländet. Det blev första gången jag lyckades göra något längre i seriesammanhang som höll hela vägen.
Släpptes som seriealbum på Man av Skugga Förlag, hösten 2007!


Mer info om boken o. projektet! >>

 

Projekt i limbo:

Pixlar och pärlor
Utforskande/samlande
Projektstatus:
Pågående

När det gäller spelnostalgi kommer det förr eller senare alltid alltid till Nintendos 8-bitare. Det är oundvilkligt. NES har präglat generationen uppvuxen på 80-talet som få andra elektonikprylar.
Jag spelar lite. Samlar lite. Renoverar lite. Inget seriöst eller storskaligt. Men ändå. Underbart retronördigt...

Min NES-sida "Pixlar och pärlor" >>

 

MEGAKÖRD
Utforskande/samlande
Projektstatus:
Pågående

Jag var Nintendo-fanboy hela 90-talet och halva 90-talet. Med det är aldrig för sent för bot och bättring! Skaffar den kultiga Mega
driven sent i livet och nördar loss utan rim och ranson.

Till "Megakörd" >>

 

Dreamcastaway
Utforskande/samlande
Projektstatus:
Pågående

Segas sista TV-spels-konsol Dreamcast revolutionerade den spelande världen 1999. Men världen var inte redo för Segas visioner. Den vita cleana framtidensmaskinen kvävdes av Sonys svarta best... Dreamcast dog ung och försvann.
Tio år efter dess release bestämmer jag mig för att bekanta mig med maskinen och spelen. Det här är trots allt Segas testamente i en vit låda. En frusen dröm.

Besök Dreamcastaway >>

 

Slavskaran
Tecknad serie
Projektstatus:
Pågående

Slavskaran är en serie jag ritar för Nasses Nekrozin, ett av Sveriges äldsta ännu levande seriefanzines. Serien handlar om Necronasse och de bisarra slavar (tecknarnas alter-egon) som han omger sig med. I serien lever jag ut min undertryckta längtan efter att rita i Pyton-stil... Det vill säga mycket tänder, skosulor, stora näsor, skrevpaket och ogenerade buskis-skämt...
Kort sagt: Allt sånt man utvecklas som människa av att skapa...

Mer info kommer senare
 

"Den vackraste stunden..."
Serie/Fanzine/Konstprojekt
Projektstatus:
???

Den vackraste stunden på jorden är arbetsnamnet på en samling berättelser.
De berättar på olika tema som alla syftar mot vackra ögonblick.
Ofta är det ögonblick av känslor som etsar sig fast i minnet för alltid. Ibland är det bara tillfälligheter eller en samling omständigheter. Det är berättelser som ser ofta det stora i det lilla. Det är serier i gränslandet mellan konst och litteratur.


Mer info! >>

 

No Milk & Honey Journal
Fanzine/Seriesamling
Projektstatus:
No1 ute! No 2 ???

En samlingstidning. Ett antologifanzine, om man vill. Jag leker redaktör i detta kreativa experiment. Första numret bär temat realism och kommer i december, innan jul. Sju stycken tappra, mer eller mindre, etablerade tecknare medverkar. Framtiden bär förhoppningssvis på fler volymer och ännu bättre serier. Vill du vara med?

Mer info>>

 

Gonzo
Tecknad serie
Projektstatus:
???

En serie som jag tecknar på Olof Siverbos manus. Kul med ett samarbete! Olof är ganska lätt mer rutinerad inom serier än vad jag är. Gonzo är en ganska traditionell strippserie och en egocentrisk journalist som det mesta skiter sig för. En kronologisk berättelse berättas genom stripparna.
Skulle jag vara mer pubertal i mitt ordval skulle jag säga att; "Gonzo kommer att rocka fett", men lyckligvis hindrar min värdighet mig från sådana tilltag.


Mer info kommer senare!

 

"El Toro Comico"
Tecknad serie/serier
Projektstatus:
???

Bakom det här luddiga namnet döljer sig en serieadaption baserad på filmserien El Toro Negros från Millroad Film. Daniel Lenneér och Tobias Sölvefjord har gett sig i kast med att i serieform spinna vidare på händelserna efter El Toro Negros 3 - Taste the pain. Blir resultatet bra kommer det att samlas. Ett vansinnigt projekt. Helt omotiverat och fritt från logik och kritiskt tänkande. Men det brukar väl vara de som är de bästa...

Mer info kommer senare!

 

Marc & Jennie: The Price of Love
aka. Jennie & Marc: The Movie
Animerad kortfilm
Projektstatus:
???

Favoriterna från Batong-TV återvänder i en egen film! Den här gången måste de finna ett sätt att rädda sitt förhållande, som knakar i fogarna och saknar sin forna passion...
Filmen är tänkt som en animerad film med vuxen humor och hjärtat på rätt ställe. Produktion under 2006.

Kortfilmen är ett samarbetsprojekt mellan Christopher Johansson, Daniel Lenneér och Henning Cedmar Brandstedt.


Mer info >>
 

"Spaceoperaprojektet"
Animerad kortfilmsminiserie
Projektstatus:
???

"Spaceoperaprojektet" saknar ännu namn... Tanken föddes ut viljan att skapa en hyllning till rymdserier och göra det på "ett svenskt sätt".
Ett dynamiskt projekt. Vad som helst kan hända! I början tänkte jag mig det som radioteater. Som det ser ut nu så blir det animerad film, uppdelad i korta "episoder". En miniserie. På många sätt en uppföljare till Sagan om Livets melodi, men med högre tempo.


Mer info kommer senare!
 

Äldre projekt :

Svenilgames
Rollspelsutveckling/förlag mm.
Projektstatus:
Pågående

Vårt "varumärke" och namnet på det spelförlag som sedan 1996, eller 2000 (beroende på hur man räknar...), har gett ut Svenil Rollspelet, fortfarande det enda renodlade humorrollspelet på den svenska marknaden.
Förutom bokutgivning sysslar vi också med "event", mest i form av arrangemang på konvent. Vi satsar på att skapa totalupplevelser. Illusioner.
Vi gör spel för att det är kul. Och ballt.


Svenilgames hemsida >>
 

Batonggänget
Musikprojekt
Projektstatus:
Slutfört (2004-2005)

Rapp på svenska. Lite på allvar, men mest bara på kul. Batonggänget hann med en del. Bland annat började vi rappa på kul när vi skulle göra inslag till vårt radioprogram. Daniel och Thobias blev mycket betagna av rappandet och började producera låtar i lavinartad takt... Med tagna rap-alias rappade de om heta ämnen som att få parkeringsböter och att tvingas sova på resecentrum. Snart fanns det elva låtar och nog för ett debutalbum. Batongdjungelboken. The rest is history.


Mer info kommer senare!
 

No Can Do
Band/Musikprojekt
Projektstatus:
Slutfört (1996-1998)

Ett rock/punk/hardcore-band som jag ingick i på gymnasiet. Vi gjorde ett tiotal spelningar och spelade bland annat in demon Time of Truth 1997. Om vi inte satte avtryck i musikhistorien gjorde det åtminstone gymnasieåren lite roligare...
Vi började som glada amatörer med egna låtar och stora ambitioner, men blev mot slutet allt mer ett coverband... Jag gillar mest "vår första period", men det är jag nog i sanningens namn ganska ensam om...


Läs mer >>