Åter på Scifiworld-mässa and back again

Trevlig mässa i Scifiworld-mässa i Malmö igår! Förr om åren var jag ALLTID på de här mässorna… Med alltid så menar jag att jag var en aktiv mässbesökare 1999-2002 typ. Men senast jag gick på en var 2005 i Göteborg nu. Jag har inte varit på mer än tio år… Jag kan inte påstå att intresset och nörderiet har avtagit. Jag har bara inte prioriterat det. Ganska ofta har jag tyckt att gästerna har varit sådär. Game of Thrones-kändisar förstår jag mig inte riktigt på t.ex.

Mike Quinn var dock en trevlig prick som förutom att ha rattat Millenium Falcon i skepnad av den skojfriske Nien Nunb, även ha rattat muppar i The Muppet Show. Jag såg det som mitt uppdrag att köpa ett autographkort av honom till min Star Wars-autograf-vägg.

Quinn styrde också Sy Snootles visade det sig, den mycket bisarra snabelförsedda sångerskan i Jabbas palats. Han stod under golvet och dansade och drog i varjrar typ. Det var nära att jag tog det fotot istället för dess mer obskyra art.

nien_nunb_autograph

Det är lätt att ironisera Star Wars-kändisar som kanske syns on screen med en mask på hövet i mindre än 5 sek… Men betänk att den här snubben var ju med och sprängde Death Star II! Och han satt inte ens i baksätet. Han satt på Chewies plats!
Han var med och räddade galaxen!
Vad gjorde du själv 1983?

Dessutom repriserar ju Mike Quinn figuren NU! Nien Numb är med och rattar X-vinge i motståndrörelsen i The Force Awakens.
Jag var ju därför tvungen att fråga.
– Are you in Episode 8?
– Of course I am! You didn’t see me die last time, did you?
Och då inser jag… Den här snubben är ju med i ny osedd Star Wars! Han har läst manus och håller på att filma till den åttonde delen nu. Extremt häftigt.

Vad gjorde jag i övrigt på mässan? Jag köpte några dokumentärer och en skräckfilm på DVD av Stuido S/Njutafilm. Fyndade på Seriecentrum. Bland annat Nr 1 och 2 av Robotjägaren som jag varit lite fascinerad av. Köpte en Dreamcast-pocket med Cheats & tips för 20 kr och en massa serietidningar. Köpte massa serieversioner av klassiker för 10 kr/st. En SW-leksak (Ree Yees) för 50 kr. Hängde med Apart Förlag-gänget och såg till att köpa Den svarta jorden av västgötaserietecknarbrodern Lars Krantz.

Det här inlägget postades i Nörderi, Subkultur. Bokmärk permalänken.