Bio: Joker (2019)

”DC får aldrig till det… Deras filmer blir alltid kassa.” Kyss Karlsson. Den här gången får DC till det.

Fantastiskt att se en film som är bra sådär på riktigt. Inte som en rolig smällkaramell bara. Den här filmen har skådespelare som skådespelar. Bara en sån sak! Det är inte alla filmer som har det nu för tiden. Joker är välskriven, välspelad, märklig och otäck. Den har humor som inte är rolig. Och det är så fruktansvärt rätt i en film om The Joker.

Joaquin Phoenix briljerar här. Hans jokern är lätt den bästa gestaltning av figuren. Har alltid tyckt att Heath Ledgers version var lite off och överspel.

Joker är inte den bästa serietidningsbaserade filmen på väldigt länge, det är den bästa filmen. På ett personligt plan är det lätt den bästa filmen jag sett sedan Mad Max Fury Road. Marvelfilmerna är poänglösa effektöverlastade bagateller framför det här.

Vart går DC efter det här? Fler personliga filmer om fler skurkar? En film som denna om Batman vore väldigt intressant…

Det finns bara ett betyg att plocka fram här.

Marvelfilmerna är poänglösa bagateller framför det här.

Det finns bara ett betyg att plocka fram här.

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Bio: Joker (2019)

Mini-utställning med #polkabird på Kulturnatten!

I fredags bestämde jag mig hastigt och lustigt för att medverka på Kulturnatten i Karlshamn med #polkabird-projektet.

Jag tänkte det skulle vara en gerilla utställning, men sanningen är att jag faktiskt frågade om lov innan genomförandet, så det blev inte riktigt lika farligt spännande, coolt underground och kittlande punkigt som jag hade tänkt mig…

Inga rubriker om Konstkupp i Rådhuset med andra ord.

En list ovanför ett element, några krokar på väggen och en dörr tog jag helt fräckt i anspråk. Tog allt ramat jag hade på kontoret. De bästa och värsta bördsen.

Tejpade också upp oramade teckningar på en dörr i nära anslutning till de andra. Spegelrutorna i dörren blev perfekta naturliga ramar för bördsen…

Visitkorten tog slut! Så det var åtminstone några intresserade som plockade dem med sig.

Dessa polkafåglar blev sålda under Kulturnatten eller på måndag morgon.

Vad ska man säga? Kul att det finns folk som uppskattar god konst! 🙂

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Mini-utställning med #polkabird på Kulturnatten!

Jag säljer min #Polkabird-konst!

Jag säljer mina bläck- och akvarellteckningar med #polkabird om någon vill ha dem! Betala vad du vill. De är i A5 och ser rätt fräsiga ut om man ramar in dem. Nästan som riktig konst, som man säger!

”Betala vad du vill-dealen” gäller för random bird.

Jag garanterar att den är one-of-a-kind, fullständigt unik, signerad och ful.

Ska jag skicka vill jag ha mer än 9 kr. Ska jag skicka med styv pappersplatta för att undvika att Postnord misshandlar din fågel till igenkännlighet vill jag ha mer än 18 kr.

Betalar man 100 kr eller mer får man göra en selection! Då har man rätt att göra ett val och välja den fågel man tycker är extra fin eller ful. På instagramkonton @the_polkabird (följ det!) finns alla fågelteckningar samlade i den mån jag hinner fota allt nytt och jag försöker markera de sålda eller de bortgivna där. Väljer man någon fågel man vill ha där , t.ex. ”Resting on shattered wood bird” får man specificera det med namn eller en screenshot i beställningen.

Jag kommer även att sälja ramade fåglar på Samspel Open på Netport Piren i Karlshamn i helgen för samma pris.
Tänk på att inkludera din adress i PM (på Facebook, Insta eller Twitter) eller mail (daniel_lenneer(snabel-a)hotmail.com) om du vill ha något skickat!

Swish till Daniel är 0730-980233 🙂

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Jag säljer min #Polkabird-konst!

On a sunny day

Jag var ute och filmade mig själv igår till ett litet filmprojekt/sketch.

Viktnedgången och tajtare kläder gör att jag nästan känner igen mig själv på bild längre. Det är en märklig känsla… Men jag gillar det. Det kunde vara värre.

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för On a sunny day

Stilstudie spelomslag: RANDAMN, Apple II (1983)

Det här är nog nästan det jävligaste jag sett i omslagsväg, tror jag…

Spelet heter RANDAMN och det släpptes till Apple II-dator 1983.

Vår hjälte – som uppenbarligen är släkt med He-Man och Dolph Lundgren i rakt nedstigande led – står iförd lädertanga med ena foten i isande snö och den andra i ett kokande träsk. Tur att han har en pistol åtminstone!
Det här är alltså i det odödliga bombastiska muskelstinna Heman-året 1983 – det var nu som He-Man och MOTU slog stort.
Notera hur genuint ointresserad det gröna träskmonstret är av den hotfulla hjälten. Notera sedan hur Jehovas vittnen-spöklikt rofyllt det är på den högra sidan i bilden. Och Stone hedge…!?? Och hur en snökobra (finns det ens?) hugger nere till höger med en (för bilden) malplacerad rörelseanimation! Och först nu ser jag att den flygande skallen (f.ö. en evig klassiker i spelfiendesammanhang – lite ovanligare motståndare i verkliga livet) och har en rörelseanimation.

Jag är lamslagen av all fruktansvärd fulhet som det här spelomslaget dukar upp… Allt som är fel och fult och konstigt med den här bilden fullkomligt paralyserar mig… Inte så ostigt, egentligen. Bara fel, fult och konstigt. Den här bilden skulle nästan inte kunna vara något annat än ett spelomslag. Eller?

Jag vill göra ett konsttryck med den här bilden. Rama in det. Sätta på alla väggar som finns i Sverige. Sätta mig och njuta, i ett land av malplacerad RANDAMN-konst.

Mina stilstudier av spelomslag har vilat ett tag, men spel som RANDAMN gör de nödvändiga. Nån som spelar på en Apple II-dator, föresten?

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Stilstudie spelomslag: RANDAMN, Apple II (1983)

Nytt körkort

Nytt körkort är lite smydrygt, eftersom det betyder att man blir äldre. Dock kunde jag konstatera att jag har annan ansiktsform (kan ansiktet bli längre?) och är mer solbränd än för tio år sedan.

Satsar på att åldras som vin.

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Nytt körkort

Ångestspelpodden 56: Ett bilsnack

Upptagna män lever upptagna liv. Daniel och Jimmy ses inte så ofta längre. Det var verkligen nära nog omöjligt att få till ett nytt avsnitt av Ångestspelpodden. Till sist hittar de ett tillfälle där de kan språka i bilen om ditten och datten till och från pizzerian under 10 minuter… Vad lever de för liv nu för tiden? Vad har de gjort i sommar?

Längd: 13 min.

Medverkande: Daniel Lenneér och Jimmy Bäckström

Inspelad i augusti 2019 i Daniels bil. Redigerad och släppt av Bara å bänna medieproduktion.
ÅSP publiceras även på Videospelsklubben.se och genom de kanaler som därigenom kommer. Tack till Gazi som rattar VSK likt vår egen körskolelärare!

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Ångestspelpodden 56: Ett bilsnack

Ny profilbild

Ny profilbild, på LinkedIn och Outlook. Kunde kostat på mig ett leende kanske, möjligen. Tillsvidare är den här profilbilden bättre än den gamla, åtminstone!

Foto av Annette Bengtsson.

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Ny profilbild

Juli 2018 – juli 2019.

På dagen ett år mellan bilderna. 18 juli 2018 – och 2019.

Jag har loosat lite vikt våren 2019. Eller lite och lite. 15 kilo. Ett tag var det 17 kilo.
Tydligast är väl förändringen på den övre bilden. Jag ser nästan yngre ut, på köpet, om jag får säga det själv!

Vad har jag gjort? Jag tänker på vad jag äter och joggar varannan dag. Äter mig aldrig mer än mätt. Mindre pasta, potäter och socker. Äter regält en gång på dygnet endast. Undviker bröd, godis och läsk. Äter allt i små skålar istället för stora. Unnar mig, men inom rimliga gränser.

Skriver mer om detta senare, men ni som har instagram kan ju kolla in #danieltränar där för mer info.

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Juli 2018 – juli 2019.

Osmo Pocket

För ett tag sedan lånade jag en Dji Osmo Pocket 4k av en kille jag känner. Vi snackar en liten minikamera med huvudet på en rörlig stabiliserande gimbal. Den autofoc:ar effektivt på det man vill och den tar upp både bild och ljud förbluffande bra, dessutom.

Med ett trippelltryck på Home-knappen vänder kameran och blir en selfiekamera som med facetracking som följer ditt ansikte. Perfekt grunka för videobloggare som inte orkar kånka på ett ton teknik, med andra ord.

Nu har vi köpt in en sån här mini-kamera till jobbet, så det kommer nog att bli fler tillfällen att leka loss med Osmo Pocket! Känns som den här kommer att ersätta mobilen i små filmproduktioner framöver.

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Osmo Pocket