Ny blu-ray release för en gammal film!

I vintras hörde Nate från Cultandclassicfilms.com av sig till mig. Han ville att min kortfilm Terror from the Abyss från 2010 skulle vara med på en kommande samlings-blu ray med Lovecraft-kortfilmer. Eftersom det inte är varje dag någon från andra sidan sidan Jorden hör av sig och vill hjälpa till att pusha mina gamla filmer, tackade jag nästan ögonblickligen ja.

Nu har månaderna gått och nu är släppet nära förestående!

Jag gjorde Terror from the Abyss-filmen 2010. Den spelades in 2009-2010 i Ronneby och i Lerdala. Jag och Christopher agerade skådespelare och filmcrew. Jag gjorde en massa tramsiga animationer med cartooniga Lovecraftmonster. Richard Svensson animerade ett monster som är med några sekunder precis i slutet. Stefan Harrysson hjälpte till i post production att filtrera filmen så den skulle se ut som en gammal 1920-tals-film. Den har gått ganska bra på mina youtube-kanal (min näst mest sedda video) och fått lite bra kommentarer och goda ord från H.P Lovecraft-fans. Den sålde ganska bra på egenupptryckta DVD:er och har faktiskt TV-visats på en lokal TV-station i Mexico, men de senaste åren har varit tyst kring filmen.

För egen del är det en personlig liten film som jag är mycket nöjd med. Till stor del är det ”min” film, eftersom jag skrev, ritade storyboard, filmade, skådespelade, redigerade och gjorde animationer till den. Mina kompisar Christopher Johansson, bidrog som sagt som skådespelare och gjorde fantastisk musik, och Richard Svensson bidrog med några sekunder animerat monster till slutsekvensen, men i övrigt gjorde jag typ allt i den här lilla filmen. Den fick också ett väldigt eget uttryck.

Den hade dessutom premiär på natten på min 30 års-fest, på en liten TV utomhus fram på småtimmarna i mina föräldrars trädgård tillsammans med en massa vänner både förr och då, vilken gör det hela lite extra minnesvärt och ett tidsdokument.

Remastrat gammalt extramaterial

Under vintern och våren har jag dels oarbetat det gamla extramaterialet till filmen, remastrat, klippt om delvis och lagt engelska subtitles på den gamla bakomfilmen Cold visions, dark deeds – Behind the scenes of Terror from the Abyss.

Ny bakomfilm Back to the Abyss

Jag har även gjort en helt nu bakomdokumentär på 22 minuter, Back to the Abyss. Ett arbete som pågått lite då och då under vintern och våren. Ett projekt som blev alldeles för ambitiöst egentligen, men det är ju kul att återvända till gamla projekt, figurer och när någon för en gångs skulle visar intresse och hjälper till att pusha det man gör!

Jag filmade nya pratscener, nya storyscener, gjorde ny grafik och nya animationer i mängd och engagerade min kompis Mattias att göra ny musik samt fantastisk ljuddesign (till exempel Urvarleserna sjungande röster – en ljudeffekt som aldrig satt som den skulle i själva ursprungsfilmen) jag kunde använda i filmen.

Storyscener, ja… Den nya bakomfilmen spinner löst på temat ”femton år senare” med lite random tillbakablickar och anekdoter. Grundmaterialet är att jag sitter och pratar om filmen och projektet på engelska.

För att göra det hela lite intressantare adderade jag ett lager av ”mockumentary” till filmen, där storyn är att jag gjort filmen på order/önskan av de uråldriga urvarleserna som förekommer i filmen. Det är väldigt ovanligt i Lovecrafts berättelser att människor knyter kontakt med Lovecrafts fantasivarelser och interagerar med dem så att säga på lika villkor – Lovecrafts varelser är närmast gudalika väsen, onämnbara som på sin höjd skulle vifta bort en änniska som en irriterande fluga – så jag tyckte det kunde bli lite kul att göra just det. Snacka med dem. Det är också en populär twist i Lovecraftrelaterade verk, gamla och nya, att även det som presenteras som fiktion visar sig vara på riktigt…

Mina förhoppning är att filmen når ut – lite mer och och till fler – till lite nytt film- eller Lovecraftintresserat folk i USA och Canada.

Lite länkar relaterade till releasen:

cultandclassicfilms.com

www.patreon.com/cultandclassicfilms

Cultandclassicsfilms Dunwich Journals trailer:
https://youtu.be/O-T2almVM1I

Purchase Link (eShop):
https://www.etsy.com/your/shops/me/listing-editor/edit/1722350112

Purchase Link (discounted subscription):
https://www.patreon.com/cultandclassicfilms

På ett personligt plan har jag kommit igång att nörda Lovecraft igen och återupplivat Millroad Film som jag nästan trodde var insomnat för gott. Jag ahr dessutom sett hur jag kan göra små filmprojekt med begränsad tid även nu som livspusslande småbarnsförälder… Det är minsann inte kattskit!

När det närmar sig den fysiska releasen kommer jag att publicera Back to the Abyss på min Youtube-kanal också, så att alla som vill ska kunna se den.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.