Huka er, nerdz!

En ny riktig Star Wars-trailer till The Force awakens har haft premiär och nördarna frossar.

Det kommer att bli bättre den här gången. Det måste det bli. Prequel-filmerna, TPM, AOTC och RotS, handlade ju om politik i grunden. Handelsbojkotter, politiskt rävspel och senatorer som kuppade i senaten.

Det var ett sjukt tråkigt grundfundament i en rymdsaga!

Jediordern var ju politiker de med. Typ rådgivare till senaten.

Jag trodde i mitt stilla sinne att de var fredliga munkar som satt och mediterade i skogen, men de var ju snarare en ett politiskt utskott och en säkerhetspolis. Och ett militärt förband, om det knep.

Yoda sa ”War does’t make you great” i The Empire strikes back. Sen får man se honom som miltär strateg och ledare i AotC. Han skickar folk (kloner visserligen, men ändå) in i döden.

Det rimmar väldigt illa.

Jag fattar inte vad en jedi är längre, om jag ska vara ärlig. Jag gillade att de skulle vara Palladiner, korsriddare fast med The Force istället för Kristendom med ett stänk av Ghandis anti-våld, men det blev de ju inte heller. Istället går de i krig för en random anledning som en gubbe har fantiserat ihop och ifrågasätter ingenting.

Jag hoppas det är mer mystik och mer SAGA i botten nu… Det var det som gjorde Star Wars bra från början. Inte politik och krig. Det är lite därför jag hoppas på sagans klassiska roller. Kungar, drottningar, tjuvar etc.

Se trailern här >>

swSofta som Chewie när det börjar smälla.

Det här inlägget postades i Film, Nörderi. Bokmärk permalänken.