Ångestspelpodden 65: ”Gamla gubbar i nya filmer”

Gamla gubbar i nya filmer, det verkar vara det som gäller i år. Lite otippat blev detta nostalgin år, då vi får både en ny film med vår barndoms Batman i Michael Keatons skepnad och en ny Indiana Jones med Harrisson Ford – båda i juni månad dessutom! Så gamla män i gummidräkt och med hatt och piska kan tydligen få mansnördar att gå man ur huse… Vem hade kunnat ana!? Hallå, väck mig eller nåt sånt… Men är ungdomarna med på hype-tåget? Och vågar vi tro på ”bra filmer” sådär på riktigt som inte bara spelar på nostalgicameos?

Medverkande: Daniel Lenneér och Jimmy Bäckström

Längd: 27,5 minuter gubblunk

Inspelad 9 juni 2023 i House of Jim Studio, Ronneby. Jimmy Bäckström har klippt och redigerat. ÅSP publiceras även på Videospelsklubben.se och i distrubutionskanaler som därmed följer. Tack till Gazi där, som som roddar likt vår egen gammel-Batman.

Bilagor:

Det är mest den här trailern för The Flash vi pratar om och refererar till i avsnittet.

Förkortningar o. fikonspråk:

DC – Serieförlaget som har Stålmannen, Batman, The Flash m.fl kända figurer i sitt galleri.
Marvel – konkurrerande serietidningsförlag med Spiderman m.fl superhjältar. HAr ett en mer framgångsrik historia av lyckade filmer i bagaget.
DCU – Universumet där alla DC-filmer utspelar sig.
Snyderverse” – De DC-filmer där Zack Snyder varit inblandad och som hänger ihop i samma värld/kontinutet. Börjar med Man of Steel (2013) och ”avslutas” med The Flash m.fl filmer (2023).

Det här inlägget postades i Film, Nörderi, Podcast, serier. Bokmärk permalänken.