Evil Alien-triologin

Jag försöker göra videos och presentera på min Youtubekanal med jämna mellanrum. Jag har dock märkt att det är svårt att låta en video stanna vid bara en video nu för tiden… Mitt Toykoll-avsnitt om den mystiska figuren, leksaken och loppisfyndet från förra sommaren ”Evil alien” blev till exempel hela tre videos, låt oss kalla den Evil Alien-triologin.

Universal war 2: Attack of the Evil Alien blev Toykoll-avsnittet jag klippte ihop. Toykoll är en serie om leksaker/actionfigurer som jag producerat några avsnitt av. Man kan säga att de följer en viss mall. Det blev dock ett effektspäckat avsnitt, leksakssnacket inbäddat i en Ed Wood-aktig 1950-tals sci-fi-pastisch. Det var där i filmpastischen min passion låg, insåg jag. Det var därför jag ville göra avsnittet, mer eller mindre.

Efter den riktiga videon klippte jag ihop en making-of-video. Jag tror det är min egen förkärlek för att göra film som jag vill dela med mig av… Dessutom är det ett sätt att utnyttja material som blir över när man gör en kortfilm… Testfilmingar, testanimationer, skisser, roliga behind the scenes-bilder… Jämföra före-efterbilder när man lägger in effekter. Man kan nästan säga att 90% av materialet ligger utanför det som syns i den färdiga filmen, värför inte visa lite mer av det där andra? Man vill synliggöra det osynliga arbetet en smula och inspirera andra aspirerande filmskapare, om möjligt. Jag kallade denna BTS-film Space Attack in my Backyard.

En tanke jag hade med mig redan från början var att göra en kortfilm av avsnittet – för att se hur bra den fungerade som sådan. Det resulterade i att jag gjorde jag en ”cinematic cut” på avsnittet… En kortfilmsrecension som kunde stå för sig själv lite bättre. Jag tror jag har en sådan publik också, som ärmer intresserad av ”det filmiska” framför TV-spel och leksaksnörderi. Kortfilmen fick det B-filmsosande namnet Hotet från rymden.

Jag har kommit till insikt att jag videos för min egen skull, så jag måste följa min egenlust och mina infall snarare än att tänka på vad mottagaren ska tycka. Är man inte intresserad av en alternativ klippning eller behind the scenes-material kan man helt enkelt välja att inte titta på det. Eller hur?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.