Kunskapens pris…

”Kunskapens pris – Balladen om den vilsne vandraren” heter en galet ambitiös svensk kortfilm som faktiskt verkar vara klar. Den ska nämligen visas på Göteborgs filmfestival och allt. Det speciella i det här fallet är att filmen helt och hållet baserar sig på det svenska 80-tals rollspelet Mutant. Många som spelade rollspel på 80- och 90-talet minns detta spel med ett leende på grund av sin vrickade och trevliga spelvärld. Spelet utspelar sig i ett framtida Skandinavien som är förstört av kkrig och kärnvapensprängningar. Men i spillrorna har nya riken vuxit fram, befolkade av människor, mer eller mindre muterade, muterade djur och flummiga robotar. Ett ihopkok av Jules Verne, Mad Max och Det susar i säven typ...
Hursomhelst, filmen gick t.om. under arbetsnamnet Mutant: Undergångens arvtagare. Men sedan ”blev det ingen Mutant-film” av det hela… Men filmen verkar blivit av åtminstone!
Som allt annat här i världen finns trailern på Youtube, se den här >>. Verkar hur lovande som helst. Definitivt filmen man vill se innan man dör. Ropa till om du som läser det här vet ett sätt att få tag på den!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.