Nån sorts adventskalender: Lucka 5

Behind-the-scenes på ett ÅSP title card

Varje podcastavsnitt får en bild. Den tjänar i marknadsföringssyfte, främst. Allt är lättare att sälja med en bild. Himla smidigt att posta med en bild i t.ex sociala medier när man marknadsför podcasten. I brist på bra svenskt ord brukar jag slänga mig med ordet title card. Och nu blir det lite ”behind-the-scenes” på ett title card, från maj-juni månad i  år. Retrospelsmässanavsnittet.

Vi har märkt att tecknade title card för Ångestspelpodden att sticka ut lite när vi publicerar oss på t.ex. Videospelsklubben, så därför brukar vi försöka köra på det. Eftersom både jag och Jimmy är tecknare är det ingen lång väg att gå för att få teckningar så att säga. Ofta när jag gör mina teckningar snabbskissar jag bilden. Ofta på ett skräppapper, ett gammalt kuvert eller annat som finns tillhands. I det här fallet på en liten post-it-lapp. En enkel manusrad brukar jag ha i skallen när jag gör bilden. I det här fallet ungefär; Jag är salig över nåt käst spel som jag köpt och Jimmy har inga pengar och är sur. Sedan tecknar jag om bilden i större format i blyerts – här gäller det att känslan i bilden inte loosas, då får man teckna om – som jag sedan tuschar på och suddar rent. Sedan scannar jag bilden för bearbetning i Photoshop.

asp_card_skiss

Eftersom det här avsnittet handlade om Retrospelsmässan lät jag ett fota på mina inköp ligga som bakgrund, la in den scannade bilden och övrig textgrafik. Jag tänkte redan från början att min bild skulle bli del av ett kollage. Det färdiga titelkortet blev såhär:

asp19-rsm-2

Här kan ni lyssna på det podcastavsnittet föresten. Det var ett roligt annorlunda avsnitt, med lite live-inspelat material etc.

Det här inlägget postades i Ångestspel, Podcast. Bokmärk permalänken.