Den pretentiösa podparodibilden

Det är kul att överarbeta saker ibland. En sak jag och Jimmy pratat om länge är att parodiera kända bloggbilder till Ångestspelpodden, för att skapa en komisk igenkänningseffekt.

Alex och Sigges podcast är Sveriges största podcast, typ. Det bekräftar min tes om känd person, som man antingen gillar eller också stör sig lite lagom på, som pratar om lite vadsomhelst – är den formeln som funkar. Såhär ser deras promotionbild ut.

_MG_0308Copy

Vi klädde helt sonika upp oss mitt i natten (efter ÅSP-inspelning, retrospelande, hamburgsätning och Settlers-spel förra helgen) och plåtade oss med självutlösare mot en vit vägg. Avståndet var svårt att få till rätt. Jimmy kunde inte backa mer, eftersom det stod en soffa bakom honom. Jag kunde inte stå längre fram utan att ta i taklisten. Jag jobbade hårt på min rätta jag-suger-på-en-sur-karamell-min! Vi fick ta om bilden 10-15 gånger innan vi fick till det.

rabild1

Efter lite Photoshop blev det såhär. Svårast var skuggspelet på väggen bakom som jag inte riktigt blir klok på. Hursomhelst. Hyfsat likt. Hyfsat pretentiös och konstig bild.

titlecard_aos3-3

Tanken är att fläska på logon och använda den som promotionbild. Lite såhära.

promobild-2

Det ser ut som en samhällsorienterad pod! Men det är bra. Vi tar populärkultur på allvar, liksom. En variant, som vi nyårspimpade lite med ballonger, fick bli omslagsbild till Ångestspelpoddden 43.

asp43b

Den grafiska profilen för Ångesspelpodden är för övrigt förnyad, med avsnitt 42. Jag brukar göra om den ibland och förändringen brukar hålla 10-15 avsnitt. Jag minns inte var jag snodde ideén till den här texten-i-rutan-grejen, men just nu tycker jag den är crisp.

Det här inlägget postades i Ångestspel. Bokmärk permalänken.