Det här var England

Det var en bra idé att gå med i Ronneby filmstudio… Nu får jag åtminstone arslet ur vagnen och kommer iväg och ser lite bra film emellanåt… Igår visades This is England och jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig. Lyckligtvis blev jag positivt överraskad. Det är en engelsk småstad i början på 80-talet. Arbetslösheten är utbredd. Bland ungdomsgängen på de skitiga bakgårdarna gror tristess, missnöje och rasism.
Filmen var som sagt bra, även om jag störde mig på diverse småsaker där problemen ligger redan på manusnivå. En del viktiga karaktärer bara försvann. Och det känns smått otroligt att ett ungdomsgäng bara skulle välkomna en mobbad 12-åring sådär… Detta smolk till trots kan jag ändå rekommendera filmen. Tänk en lite snällare och mer angelägen American history X ungefär, fast med fantastisk musik.


Liten vill bli stor…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.