Typ en liten krönika över 2007…

2007 är slut. Det gick så snabbt på slutet att jag knappt hann reflektera. Och det börjar bli pinsamt sent att komma med årskrönikor och årslistor… Som vanligt trotsar jag förnuft och god sed och gör det ändå.

2007 har varit ett bra år för min egen del. Kreativt har det varit ett mycket bra år, rent av. Jag tror faktiskt att bara 2004 överträffar det i antal genomförda och förverkligade projekt…
Jag förbättrade och förfinade Party med Pluto (som jag egentligen mest ”gjorde” 2006) och fick ut via Man av Skugga förlag till Bokmässan. 2007 gjorde jag seriealbumsdebut. Det känns stort. Jag trodde nog aldrig 1999-2000 när jag gick i Hofors att jag skulle albumsdebutera med ett självbiografiskt/realistiskt album…
Jag har har gjort 2 st mindre illustrationsuppdrag åt Kamratposten och 1 st stort åt Reaktor Sydost. Tillsammans med seriealbumet kan man säga att jag etablerat mig en smula som illustratör.
Jag har tecknat en massa illustrationer och kortare självbio/realistiska serier. De flesta är inte visade någonstans än. En längre serie till Nasses Nekrozin är i vardande nu.
Och OMAL naturligtvis. Årets vansinnesprojekt. Jag är otroligt glad och stolt att det genomfördes! Så mycket lösa förbindelser som jag lyckats samla och mobilisera. Jag förstår inte riktigt än hur det gick till, men min vän Christopher bör definitivt mycket skuld i det projektet…
Webbaserat har jag mastrat lenneer.se och subdomänerna millroad.lenneer.se och jobbsidan elev.lenneer.se. Jag har bloggat en massa strunt här. Jag har också svalt Facebook med krok, lina och sänke. Facebook är definitivt årets crack… Dvs. ovärt men lite socialt och trevligt i små doser.
Under 2007 har jag fått ett heltidsjobb som faktiskt motsvarar min kompetens och utbildning. Hyfsat åtminstone. Jobbat som en stolle under andra halvan av 2007 och ändå hunnit göra lite roliga projekt vid sidan om.
2007 har jag inte sett så mycket bra filmer som jag skulle önskat. Har liksom inte hunnit. Höjdpunkterna… ”Pans labyrinth”, definitivt. ”Spiderman 3″… möjligen. Finns mycket som jag vill se som jag inte hunnit än. ”Du levande” till exempel. Det kommer…
På musikfronten har det varit mycket gammalt och lite nytt. Kents nya levererade åtminstone. 2007 var året då jag tog steget fullt ut och mötte 2000-talet genom att knalla runt med en fullknökad mp3-spelare i fickan.
För egen del har vi seriöst börjat piska pigga powermetal-låtar i Hechmen of Rivergate-projektet… Eller piska och piska… Det är väl främst texter som gällt för min del. En singel med låtarna Magnus the Locker och One man army är klar. Tears of the Dragon och The eternal blade är definitivt lovande projekt.
På spelfronten är Wii utan tveken den stora grejen. Wii Sports och Super Mario Galaxy underhåller bra fortfarande. Annars är det mest retro-spelandet som jag använt min vackra Wii till… Virtual console är guld värt för en gammal tv-spelare. Ren och skär lycka, vågar jag påstå. Där har Super Metroid, A Link to the Past, SMB3, SMW och Mega man 2 varit kära återseenden som fortfarande håller och levererar. Det står mer och mer klart att Wii är Nintendos största genidrag någonsin. Hela deras historia och all deras innovativa framtid… i en låda.

2008 hoppas jag att jag får ihop ett fanzine och får någon film gjord. Jag hoppas det blir lite fart på mitt och Christophers serieprojekt, bra manus ligger där i vassen och ugglar. Jag hoppas på Wii-spel och bra filmer. Jag hoppas att jag fixar att göra ett bra jobb resten av mitt vik som medialärare med trevliga ungdomar och att jag hittar något meningsfullt att göra efter det. Ja… Det är väl ungefär det…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.