Ångestspelpodden 58: Den osannolika podden – om ”Skandiamannen”

I Ångestspelpodden 58 ger sig Daniel och Jimmy på ett 34 år gammalt ”ångestspel”.

Det är, lite otippat faktiskt, Palmemordet.

I juni avslutades utredningen med en presskonferens och landade i ett ”bokslut”, kan man säga. Om ”Skandiamannen” Stig Engström hade varit i livet hade hade han ställts till svar som tänkbar gärningsman. Men Engström är avliden sedan närmare 20 år, så det går ju faktiskt inte.

Bakom den hypotesen ruvar onekligen en spännande historia. Skulle en liten krum grafisk formgivare i 50 års-åldern på ett försäkringsbolag vara Palmes mördare? Kunde en vanlig kepsgubbe skjuta statsministern på öppen gata i snöslasket en sen februarikväll 1986? Lite halvt spontant sådär, på vägen hem från jobbet? Det verkar mest bara konstigt och otroligt…

Daniel och Jimmy har under sommaren avnjutit boken ”Den osannolika mördaren” av Thomas Pettersson och diskuterar i ÅSP58 hypotesen som däri presenteras – att den så kallade Skandiamannen skulle vara gärningsmannen som sköt Olof Palme 1986.

Vad tror du? Vem sköt statsministern för 34 långa år sen?
Krille P? Skandiamannen? Grandmannen? PPK? 33-åringen? Någon längst det luddiga polis-spåret?
Eller var det Mattias och Mårten?

Boktips:
”Den osannolika mördaren” av Thomas Pettersson och ha vår pod som ett skönt efternack.

Borde vi göra flera mer faktainriktade poddar? Eller poddar där vi diskuterar lite roligt o avspänt kring ett historiskt nedslag? Eller boktips? Säg till om du tycker så!

Medverkande: Daniel Lenneér och Jimmy Bäckström

Längd: 43 självande minuter

Inspelad i 31 juli 2020 i Jimmys lägenhet. Redigerad och släppt av Bara å bänna medieproduktion, precis som vanligt.

ÅSP publiceras även på Videospelsklubben.se och genom de kanaler som därigenom kommer. Tack till Gazi som följer VSK-spåret lika bra som Hans Holmér.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.