Fanzineskörd

Innan det blir helt avglömt måste jag orda lite om SPX-förvärven från förra helgen i Stockholm. Årets digra fanzineskörd… Jag har inte lusläst allt, men allt är åtminstone bläddrat och ögnat. Först: I (riktig) bokväg köpte jag Drift, en feminist-erotisk seriennovell och tillika ett samarbete mellan Liv Strömqvist och Jan Bielecki, som jag varit sjukt nyfiken på. Man har nämligen kunnat följa boken tillkomst på deras projektblogg. Liv Strömqvist är väl den feminist-serietecknare som jag tycker är vettigast (och roligast) och Jan Bielecki tecknar hur bra som helst, se deras samarbete lovade gott. Kanske kommer en recension på Drift när jag läst och funderat lite mer.
Nättidningen Babian släppte helgen till ära en rosa skitful tidning med namnet babian.papper som till innehållt var riktigt trevlig.
Jag fick även en Lantis körd i näven. Axel Trumpfheller och Jimmy Wallins ”Ingen talar om Lars”. En re-mix av en gammal sägen om en varulv i västergötland. Det var naturligtvis en höjdare. Det var den senare av de två upphovsmännen som dök upp, presenterade sig och tryckte ett litet grönt häfte i näven.
Stefan Petrini, en kuf som gick i Hofors samtidigt som mig, hade satt ihop ”Bamse – världens starkaste fanzine”, ett fanzine som var en oväntad underhållande höjdare. En Bamse-tribute innehållande fria tolkningar av barnserien Bamse. Både burlesk sex-parodi, rörande manlig vänskap och mycket annat fick plats på det temat.
Li Österbergs fanzine Agnosis var precis som väntat en riktig höjdare. Hennes självbiografiska fanzineserier gillar jag faktiskt mer än hennes riktiga album. Jag såg för övrigt oväntat lite självbiografi/realism… Men jag kanske letade på fel ställen. Kanske fanns i serietecknarskolornas årsböcker som jag proioriterade bort för mat och annat nödvändigt. Kan sållade jag bort en del som skrek ”mängaaa!” för det var rätt mycket som gjorde det emellanåt…


Mycker skrot att bära hem å husa…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.