Stilstudie spelomslag: Magic Sword (Snes)

Ett spel till SNES som jag inte heller kört stoltserar med det här ståtliga omslaget. MAGIC SWORD heter det. Ett mycket orginellt namn. Inte. Nästan värt en extra betygs-ost, bara det.

Det som skänker ostigheten åt det här omslaget är egentligen en sak. Stilbrott.
Ansiktena på de båda hjältarna till vänster är realistiska. Men den muskliga barbarens kropp ser mer ut som en plastig He-man-docka. Den gröna demonen till höger skär sig mer än lovligt med resten. Eller? Är det bara jag som tycker att demonen är tecknad/målad i en mer enkel cartoony stil…? Jag skulle bli förvånad om det inte är så att mer än en person har varit inblandad i den här bilden. Den är helt enkelt scizofren.

Notera att tjejen bakom den muskliga hjälten bär ett gevär. Det händer att fantasy-genren är desperat i sin jakt på förnyelse och kryddar med den här typen av saker. Standard-fantasy med krutvapen. Tänk vad fräscht och nyskapande! DET spelet mste jag bara köpa! Så kanske någon tänkte. Eller också inte.

Jag gillar också at klychorna med ett skinande magiskt svärd och en svart glaskula som ingen förstår meningen med är med på bilden.

snes magic sword

Sammanfattningsvis; Ett medelostigt omslag som lever på sköna stilbrott.

ostostost

Det här inlägget postades i Stilstudie spelomslag. Bokmärk permalänken.