2019 i filmens fantastiska värld

2019 verkar bli ett fantastiskt fartigt och fräsigt år, åtminstone om man ser till hur det har skildrats på film!

Speciellt på 80-talet var 2019 ett svindlande futuristiskt år som man gärna använde som fond för sina framtidsvisioner.

Bilarna kommer att flyga eller vara försedda med regäla borr framtill. Världen kommer bestå av megastäder eller postapokalyptisk öken.  I somras gjorde torkan att de definitivt kändes som vi var på väg dit i rasande fart.
Modet kommer bestå av lack, läder, tejp och gamla målade hockeyskydd. Anarki likt den i gamla vilda västern kommer att råda, där rättvisan skippas av denna som pekar vapenmynningen

Dock har ingen postapokalyptisk framtidskildring förutsett något så vansinnigt som att Donald Trump skulle vara president i USA 2019… Värt att poängtera…

Dessa 2019-filmer plockade jag fram ur DVD-samlingen på rak arm. Även Running man med Arnold Schwarzenegger utspelar sig 2019, har jag fått erfara.

Jag älskar dessa filmer. Bladerunner är kanske den bästa filmen någonsin. Och The new barbarians är underbar i all sin Mad Max-rippande bisarra konstighet. After the fall har jag ännu inte sett, men tro mig, det är starkt på gång.

Sen blir det till att se om nämnde Running man också. Det enda jag minns om den är att Arnold kutade runt i gul overall.

Det vore kul att göra något kreativt med dessa 2019-filmer nu under 2019, kanske en Flumfilmvideo….!?

Det här inlägget postades i Film, Nörderi, roligt och allmänt ovärt. Bokmärk permalänken.