5 bra spel

Jag utmanades av Gazi på videospelsklubben.se att lista mina fem favoritspel. Ingen lätt uppgift, skulle det visa sig. En sån lista är nära omöjlig att sätta ihop.

Efter några veckors klurande kom jag fram till dessa fem spel, utan inbördes ordning och formade någon sorts lista; Shadow of the Colossus (PS2), Shenmue (DC). Gears of War (Xb360), Jet set radio (DC) och Castlevania (Nes).

best_games3

Just då kändes det rätt. Någorlunda. Det är spel jag ständigt återvänder till och inte tröttnar på.

Alla spelen är ganska krävande och har en hög tröskel. Dock på olika sätt. Det kan handla om upplevelsen eller svårighetsgraden. Det kan jag känna att jag missat lite i min helhetsbedömning. Samtidigt får man mer tillbaka om man investerar sin tid i ett sådant spel, upplever jag. Det finns liksom en anledning att Shenmue är med, medans Tetris till Game Boy inte är det, om man säger så.

Bubblare på listan: Super Mario Bros (Nes), Bioshock (Xb360), Zelda: Ocarina of Time (N64)

Det här inlägget postades i Ångestspel, Digital underhållning, spel. Bokmärk permalänken.