Mot Borås och skapa ”Nästan konst”!

<nördmode on> I morgon bär det av mot Borås Spelkonvent. Igen. Det är nästan en tradition nu. Dagen idag har varit späckad av förberedelser. Väskan är tung som bly av säljpryttlar (Svenil-rollspelsböcker, fanzines och några Millroad-DVD;er)… Förhoppningsvis lättar den lite vikt på konventet… Det vore jobbigt att släpa hem alltihop igen.

Vi, Svenilgames (i praktiken jag och David G), ska arrangera Bodils Bjudning. Vad är då det? Svar: Ett rent vansinnesprojekt. Ett första klassens stolleprov. Mission impossible. Rent faktiskt är det ett mellanting av ett levande rollspel och ett vanligt rollspel, baserat på Svenil Rollspelet. I praktiken innebär detta att folk ska sitta iförda fula kläder och spela roller samtidigt som de fikar framför en kuliss. (Kulissen är ett kapitel i sig, bara den… David ska frakta den 15 mil på ett biltak imorgon förmiddag. Bara det är ju ett äventyr.) En rätt experimentell spelform, kan man säga. Nästan konst. Det ska bli spännande att se vad som händer. I bästa fall blir det helt självgående och sketaskôj! Hundra saker ska egentligen vara gjorda till arrangemanget, men jag tror att vi har gjort de mest vitala delarna så arret åtminstone går att genomföra.

Vill du skaffa ett signerat Svenil Rollspel eller Lenneér-fanzine…? Då är Borås the place to be i helgen! Ja, jag brukar faktiskt sitta och signera skit jag gjort. Kul att få känna sig lite som en kändis, nån gång. Kom gärna förbi och snacka vid vårt bord. Risken finns att vi sitter och har ganska tråkigt vid vårt försäljnings-/arrangörsbord när alla andra har kul i vårt arrangemang… Men det är sånt man får leva med… Man åker ju inte på konvent för att ha kul… Eehm… Vad skrev jag nu…?

Det här inlägget postades i Nörderi, roligt och allmänt ovärt, rollspel, scen/live, Subkultur. Bokmärk permalänken.