Med Borås i ryggen!

Tillbaka från Borås Spelkonvent… eller tillbaka och tillbaka. Jag är i Lerdala hos min föräldrar på genomresa. Jag såg då tillfället att blogga och rapportera en sväng. Det känns som det behövs. Efter ett konvent tar det ungefär en dag att bli människa igen.

Bodils Bjudning arrangerades på konventet. 4 grupper á 6 personer spelade under 2 dagar. Resultatet kan väl beskrivas som någonting mitt emellan succé och brakfiasko. Spelformen, rollspel/lajv/teater/fika verkade fungera bra, de som spelade blev nöjda. Rekvisitan visade sig exempelvis fungera även i praktiken. Vi hamnade längst upp i byggnaden vilket gjorde att ”trilla-förbi-faktorn” blev mindre än vad vi räknat med. Dessutom blev ju kånkandet av kulisser och props ett mindre äventyr… Trappor, trappor, trappor… Upp, upp, upp, ner.

Tack till Pontus, Stoffe och Dig-jag-glömt-namnet-på för assistansen i kånkandet!

I övrigt var konventet ungefär som vanligt. Man träffade ungefär samma folk. Köpte lite onödiga men kul grejor som man tror man behöver. Sålde lite grejor (Några Svenil-spel, MR-filmer o fanzines gick åt…). Knöt lite kontakter. Sov på golvet. Åt en massa junkfood. Drack en massa kaffe och cola. Det var med andra ord som det det ska vara. Kul och ångest – på samma gång.

Tyvärr hann det inte spelas nåt i år… Jag brukar hålla på principen att inte bara arrangera utan även försöka spela någonting. Men det hanns inte i år. Bra sjukt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.