Ångestspel avsnitt 12: Incoming (Dreamcast)

Förra årets final på Ångestspel blev Avsnitt 12, med premiär i december. Spelet i centrum för avsnittet är Incoming, en ganska ordinär bortglömd shooter till Dreamcast. Temat är att utomjordingarna kommer och att mänskligheten måste skjuta ner dem. Bra story, med andra ord. Avsnittet är det första i HD – filmat med mina nya Nikon D5200-kamera. Nu har jag officiellt tagit steget till HD-teknik på riktigt.

Några soloinspelningssessioner från min sida, två svängar till Richards greenscreenstudio och en heldag med inspelning i lägenheten tillsammans med Jimmy krävdes för att få ihop materialet. Redigeringsarbetet klockar jag inte timmar på. Antagligen lika bra det. Jag borde kanske göra det, för jag ahr fått frågan på olika håll hur lång tid ett avsnitt tar att göra ungefär.
Greenscreeninspelningen var ett kapitel för sig. Första gången kom vi inte ens in i studion. Jimmy – som spelade utomjordingen och agerade helt i blindo med huvudet inträngt i en för liten latexmask utan titthål – fick göra rollen sittande framför en mycket liten greenscreen. De bilderna när som visar utomjording i halvfigur i någon form är en sittande skådespelare.

Andra inspelningstillfället kom vi in i studion och kunde spela in de viktiga stå- och gåklippen som behövdes. Jimmy spelade utomjording(arna) hela tiden. Jag bodydoublar endast lite på slutet när Jimmy sneglar fram bakom fotöljen.
kompos

Med avsnittet fick äntligen möjligheten att göra lite retroaktig humoristisk sci-fi och hylla min hjälte B-filmskungen Ed Wood. Richard hade en latexmask liggande som aldrig hade blivit använd i ett projekt tidigare. Mattias Westergren bidrog med med sound design till utomjordingarnas märkliga läte och musik. Avsnitt 12 blev ett avsnitt där vi samarbetade för att göra en riktigt bra liten bisarr helhet.

Personligen går jag igång på när jag hittar någon detalj ur verkligheten och vardagen att stoppa in i mina filmer. Allt man gör nu för tiden är ju kollage av stillbilder och rörligt. Den här gången blev det diskbackar för bestick från jobbet som fick utgöra väggen ombord på utomjordingarnas moderskepp.
besticklagsvagg

Det här inlägget postades i Film, Millroad Film, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.