Ångestspel: Hydlide – Famicom

Jag har gjort det igen. En nördig video alltså.

Denna gång är det den gamla käpphästen Hydlide (1984) ett spel till Famicom/NES, som får sig en genomkörare.

Tyvärr sväller videoproduktioner gärna mer än man önskar och Ångestspel Hydlide är inget undantag. Jag har jobbat med avsnittet till och från under kanske 8 månader. Hjälm, svärd och själd, avsnittets props, tillverkades kring jul, minns jag. Det var mitt julpyssel, den konstiga hemmajulen i pandemin som det blev. Jag spelade spelet mycket i vintras och klarade av det för första gången i början av februari. Någonting som jag trodde var omöjligt, för övrigt – till sist gick det genom att trigga en bugg som jag läste om i en guide på nätet. Sen blev redigeringen av avsnittet färdig först i slutet av min semester, i augusti.
I tankar, research, spelande och i manusstadie har avsnittet varit tre år in the making och snurrat…

Eventuellt gör jag en liten behind the scenes-video och laddar upp på min Youtubekanal också.

Sedan Covid-restriktionerna blev hårdare har jag och Jimmy bara sammanstrålat två gånger. En gång när vi spelade in senaste Ångestspelpodden om Tårtan och en gång när vi tog hans cameo apparence till slutet av Hydlide-avsnittet. Lite komiskt, för folk tror att jag och Jimmy hänger, snackar skit och spelar gamla retrospel hela tiden. I verkligheten träffas vi en gång i halvåret och gör en produktion.

En del av mig önskar jag kunde hålla ett högre tempo, producera fler videos och få ur mig fler ideér snabbare. Samtidigt är Ångestspel ett passionsprojekt. Avsnitten drar ett par hundra tittare, typ. Det är ingen stor grej. Jag gör det mest för min egen skull, för att det är roligt. Då är det skönt att slippa stress och prestationskrav.

Avsnittets kapsyltext lyder:

Häng med riddaren Jim på äventyr! Hydlide är ett open whöööld action RPG, lite före sin tid. Lite som Skyrim, lite som Zelda, men ändå inte. Låt dig svepas med i sagan och låt dig förtrollas av det fantastiska soundtracket. Men se upp för stenar och träd!

Avsnitt 33 av Ångestspel sedan starten hanterar en klassisk käpphäst, ett spel som varit ”på listan” länge… Hydlide från 1984, till Famicom.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.