Ångestspelpodden 61: Ödeshandskar & pojkrumstankar – om Witchblade och Image comics ”mörka 90-tal”

Daniel och Jimmy snackar serietidningar. Image comics var utgivaren som gjorde allt rätt för att vara ”edgy” på 90-talet. De gjorde nya serier för en ny tid. Lite kaxigare och mer vågade, lite vuxnare och våldsammare. Bildberättandet var uppbrutet och layouten vild, färgerna glödde ur pappret på poserande tecknade kroppar. Berättelser om hämnd, eld och död. Profetior och förbannelser. Jimmy köpte varje nummer av den svenska utgivningen av serietidningen Witchblade och The Darkness medan Daniel på sin kant var ett stort fan av Spawn, som också gavs ut i Sverige då.

Ett personligt avsnitt om Image comics mörka 90-tal. Om ödeshandskar och pojkrumstankar. Följ med tillbaka till en tid då det var mörkt, brutalt och rökigt. Alla bar solglasögon och läderkläder. Ingen var god, alla var rötna. Ingen kunde stå still utan att posera. Det var mörkt. Och så regnade det.

Medverkande: Jimmy Bäckström och Daniel Lenneér

Längd: 33 mörka minuter

Inspelad i mars 2022 i Jimmycave, Ronneby. Dem är frammanad med demonisk kraft av Bara å Bänna Medieproduktion, precis som vanligt.ÅSP publiceras även på Videospelsklubben.se och genom de (k)analer som därigenom kommer. Tack till Gazi där som styr med ödeshandskens uråldriga makt.

Det här inlägget postades i Ångestspel, Konst, Nörderi, Podcast, serier, Subkultur. Bokmärk permalänken.