Att bli Jason Vorhees.

Igår var vi på Halloweenfest hos snälla och återvändande Micke & Maja. Vi ville naturligtvis anstränga oss för att bli fruktansvärt fina inför detta.

Jag fick för mig att ta tillfället i akt och blåsa liv i en gammal dräkt-dröm. Jason Vorhees från Fredagen den 13e-filmserien. Nog min favvo mask-mördare. Jag gjorde faktiskt en hockeymask i gips en gång i tiden, men den blev för tung, för stel och helt oduglig. Hade nog planer på någon liten fanfilm/sketch/pastisch. Det blev aldrig av.

Mask: Den här gången köpte jag en mask av lätt skumplast. 149 kr kostade den och fanns att beställa på många olika ställen på nätet. Lätt värd’et! Det är en officiell produkt (kopierad av Jason som han ser ut i film 5, 6… kanske… svårt att säga) och riktigt snygg gjord trots sitt låga pris. Prisvärd. Jag läste kund-kommentarer för att försäkra mig om att jag skulle bli nöjd.

Kniv: En slasher killer behöver nåt att slasha och killa med… Jason använder det mesta i filmserien, men håller en machete extra kär. Min kompis Richard har utbildat mig till en begynnande hobby-prop-makare. Jag följde hans råd och klippte ut två former i mapp. En trälist blev stome både för handtaget och bladet. Limmade samman med kontaktlim. Lindade handtaget med bubbelplast för att få lite tjock rundning på det. Lindade det därefter med frystejp. Penslade tejphandtaget matt svart. Sprayade bladet först i svart och
sen med silver. Klart.

Dräkt: Pappas grå mekaroverall från 60-talet fick bli själva dräkten. Den är lagom luggsliten. Det funkade, tycker jag. Overallen har kommit till stor användning genom åren och varit guld värd. I Vågbrytare tjänade den som basen i en dykardräkt bland annat.
Två omaka och smutsiga handskar som jag hittade i källaren fick också komplettera. Jag sotade mig lite kring ögonen med kajalpenna.

Såhär fina blev vi! Häxan och Jason Vorhees är redo att gå på fest.

Den här bilden tog jag när jag kom hem senare på natten med webbkameran. Visst gör sig Jason bättre i lite mer dunkla miljöer?

Det här inlägget postades i Nörderi, roligt och allmänt ovärt, Subkultur. Bokmärk permalänken.